2021. április 15., csütörtök

Nintendo Switch Online használata

Egyik német barátom születésnapi ajándékból meghívott a Nintendo Switch Online családi tagságába így már én is tudok Nintendo Switch-en online játszani. ^^

Ki is próbáltam, kezdetnek a Mario Kart 8 Deluxe-szel.

Egész érdekes, hogy immár az online játék alatt a pályaválasztás során is lehet karaktert váltani. Az elején meglepett, hogy régiót nem ír az országnév alatt, de aztán rájöttem, hogy erre már a Nintendo Accounttal csatlakozunk és ott nem kéri plusz adatként az ország mellé, hogy melyik régióban élünk, így ez nem ismert adat. Egyébként menő, sokat fogok online játszani.

És akkor elérhetők lettek a retro játékok is.

A NES játékok:

És a Super Nintendo játékok:

Bár nem mondható forradalminak de tetszik, hogy a NES Classic Mini és a Super Nintendo Classic Mini lehetőségeit áthozták Nintendo Switch-re. Gondolok itt a játékállások mentésére. Ráadásul több játék is elérhető már, úgyhogy szegény Classic Mini konzolok dísztárggyá "minősültek le". Most már inkább olyan, mintha a Nintendo kiadta volna emlékbe a két nagy retro konzol klasszikust kicsinyített modellváltozatát emlékbe a rajongóknak, ami akár használatba is vehető. A kontrollerek viszont használhatók, hiszen Virtual Console játékokhoz Wii-hez, Wii U-hoz még használhatók. De maga a gép már inkább csak dísztárgy. Most már csak azt kéne, hogy az elérhető retro konzolok és játékok listája legyen bővítve.

Úgyhogy egyre több tartalom kerül a Nintendo Switch-re. Még néhány ilyen és tényleg a szekrénybe kerül a Wii U. De imádom a konzolt, tényleg nagyon eljött az ideje, hogy nekem is meglegyen.

Nincsenek megjegyzések: