2021. április 21., szerda

Módosult oltási terv

Ez a hirtelen jött kiutazási lehetőség felborította az oltási tervet, mert elvileg ma kaptam volna az első adagot. Csak mivel AstraZenecát kaptam volna, ezért ezzel problémás lett volna kimenni Hollandiába, mert nagy időkülönbséggel adják a második adagot. Gondolkodott a háziorvos az asszisztenssel, hogy mi legyen, végül mondta a háziorvos, hogy szombaton kap a Pfizer/BioNTech vakcinából, és ebből kaphatok. Ennek második adagját hamarabb megkapom és nagyjából meglesz a védettség június 1-jére.

Elvileg, ha nem lenne meg, akkor a repülőtéren kellene egy gyorstesztet végezni, hogy ne kerüljek karanténba Hollandiába. A gyorsteszt tudomásom szerint 20.000 forint körüli összegben van. Ha esetleg rákerülne a sor, akkor azt mondom, legyen, ezen ne múljon semmi.

Rákérdeztem egyébként, hogy beadhatják-e az AstraZeneca második adagját Hollandiában is, de úgy mondta az orvos, hogy vagy igen, vagy nem... Ők párban kapják az oltásokat, elvileg így kéne beadni. Ez szerintem függ attól is, hogy lesz-e hivatalosan bejelentett címem majd Bredában, és a lakókörnyezetemhez tartozó háziorvossal kellene egyeztetni. Én legalábbis így képzelem el.

Valószínűleg mindenképp beadattam volna magamnak az oltást, mivel egyáltalán nem vagyok oltásellenes, de attól vált sietőssé, hogy tudtam, hogy előbb-utóbb kimegyek Hollandiába, és akkor ne legyen gond, hogy emiatt nem tudok utazni. Viszont, hogy a tervezettnél sokkal előbb megyek ki, így még inkább sürgetővé vált a dolog. De ha maradtam volna Magyarországon, akkor nem siettem volna azzal, hogy oltsanak be. Egyszerűen azért, mert fiatal vagyok és bízok a szervezetem védekezőképességében. Hogy ez aztán helyes gondolkodás-e vagy sem, azt nem tudom. De a lényeg az, hogy meglesz az oltás és biztonságban leszek.

Nincsenek megjegyzések: