2011. december 8., csütörtök

Újra Família Kft. a TV-ben

Újra megy az M2-n a Família Kft, legnagyobb örömömre, és nem kis reményt fűzök affelé, hogy most végig leadják mind a 385 részt. Ma a 26. rész volt, és 2009-ben a 116. részig ment a sorozat, így csak eddig érhető el letöltésként. Mondjuk érdekes, mert egy évvel azelőtt is ment (2008-ban), és akkor a 124. részig adták le, és nekem addig van meg DVD-n. Akkor kellett volna kitenni letöltésre, amikor a Viasat 3-on ment 2004-2005-ben, mert ők kb. a 210. részig vitték el, de remélhetőleg most a Szomszédokhoz hasonlóan végigmegy.

Bár, ha őszinte akarok lenni, csak az 1998. karácsonyi részig vagyok kíváncsi a sorozatra. Az volt az a rész, amikor Szépné rég nem látott amerikai bátyja, Johnny visszatér, és beköltözik a családba két gyerekével. Felbukkanásuk nem véletlen, mert 1998-ban már nagyon válságban volt a Família Kft, főleg a kereskedelmi csatornák miatt, ezekkel már nem tudta felvenni a versenyt a sorozat, és elméletem szerint nem volt pénz kifizetni a színészeket, így a Szép család tagjai szépen sorban tűntek el, Kriszta a barátjával, Péterrel és közös lányukkal már rég Bécsben éltek, Ádám Jojóval (a barátnője Szegedről) is különköltöztek. A Nagypapa is (végre) összejött Margitkával, így ők is külön élték nyugdíjas éveiket. Hogy az ikrekkel, és a Nagymamával mi történt, arra nem emlékszem, de az biztos, hogy csak a Károly és Ágica maradtak a házban. Erre jött Ágica rég nem látott bátyja, aki hozta a fiát és a lányát. Ők nagyon nem kellettek a sorozatba, olyan viselkedést erőltettek rájuk, mint amilyenek az ikrek voltak 10-12 évesen (tehát a sorozat elején, ahogy láthatjuk őket most az M2-n), és nagyon rosszul állt nekik. Johnny-val még csak nem is lenne baj, hiszen Harsányi Gábor nagy színész, itt sem vitte alább, de a gyerekek nagyon rontották a színvonalat. Aztán emlékszem, hogy Ádámék visszatértek, meg talán az ikrek közül az egyik is. Akkor tették át az új TV2-re a sorozatot, de itt már nagyon akadozva ment kedd esténként, már nagyon vége-hangulata volt, és végül örökre eltűnt.

Ezen kívül egyébként jó sorozat, egyetlen egy valakit nem szerettem, Kriszta első barátját, a Lacit. Fú, de utáltam! Beképzelt, pökhendi volt, emellett nagyon lekezelően bánt Vilivel és Picivel, mert ugye ők is szerelmesek voltak a Krisztába. A baj nem is ez volt, hanem az, hogy ezeket a negatív tulajdonságokat annyira hitelesen játszotta el Görög László, hogy gyakorlatilag felnőtt fejjel is, ahogy nézem a sorozatot, simán kinézem belőle ezt a viselkedést, hogy ő a valóságban is ilyen. Persze gondolom, hogy nem, meg emberként biztos nagyon jó fej, de van az a szituáció, akkor pont az a rossz, hogy ennyire hitelesen játsza valaki a negatív szerepét, legalábbis véleményem szerint...

Nincsenek megjegyzések: