2011. december 23., péntek

In England – 2nd and 3rd day

Szerettem volna már tegnap este is írni, de annyira rosszul voltam egész délután és este, hogy épp, hogy saját lábamra tudtam állni. Annyi volt, hogy voltunk all you can eat (vagy itt buffet-nek mondják) Pizza Hut-ban, és bár nem ettem olyan túl sokat, de most így utólag az a bolognais tészta nagyon kikészítette a gyomromat. De inkább lehet, hogy az, hogy sokfélét ettem egyszerre.

És egész délután rosszul voltam, egészen 23 óráig, amikor kijött belőlem minden... Utána már sokkal jobban lettem. Tudom, hogy furcsa kajás kép mellett ilyet írni, nagyon is finom volt, jó pizzájuk van, de ott nagyon rosszul jött.

Ennek ellenére a tegnapi nap első fele jól telt, átmentünk Lizcard-ba, bementünk ott egy mekibe. Mivel itt sem sokkal jobban a kaják, mint nálunk, ezért kihagytam, csak üdítőt ittam. Inkább átmentem a szemben levő GameStation-be, és hosszasabb hezitálás után megvettem a Super Mario 3D Land Guide Bookot, £12.99 volt.

Örültem neki, jó könyv, végiglapozgattam, 200 oldalban minden benne van a játékról, amit csak tudni kell róla. Mario Kart 7 könyvet is meg akartam venni, volt is, de nem akartam egybe sok pénzt elkölteni. És majd írni fogom, hogy jól tettem, hogy ma vettem meg. A McDonald's-ban, megvártuk amíg a nővérem végzett a szemészeten, utána átmentünk a Bromborough-ba, ott van Stop Shop szerűség, ami Békéscsabán a Tesco mellett, de jóval nagyobban. A nővérem férje, Xingbo az itteni sport centrumban tart Kung Fu órát. Amíg vártuk őt, addig felmentem az üzletbe, mert amikor előzőleg 2 éve voltunk itt, akkor szerettem volna az England pólóhoz rövidnadrágot venni. Most néztem de nem találtam piros színben, és a többi sem olcsó. Nem tudom, hogy visszamegyünk-e még oda, de nővérem nagyon mondogatja, hogy ne most vásároljak, mert karácsony és újév után vannak a nagy leárazások. Magunk között szólva nem sokat tapasztaltam ebből anno gamer téren. Na és itt mentünk a Pizza Hut-ba. Hazaérve már kezdtem rosszul lenni, éreztem, hogy pihenni kell, de amikor Huicong (nővérem férjének a lánya) hívott, hogy menjek én is a tengerpartra, nem tudtam nemet mondani. Nagyon szép, szeretek ott lenni, meg gondoltam, hogy a friss levegő segít majd. Hát nem, csak rosszabb lett, pedig élveztem a focizást. Éppen apály volt, úgyhogy vizet nem láttunk.

Nagyon szép a környék, aki Liverpool közelében jár, az mindenképp látogasson el ide. Mi egyébként Wallasey-ban lakunk, Lizcard, New Brighton, Birkenhead, és Liverpool van a közelünkben. Kellemes, nyugodt környék, szerintem én is a közelben laknék, ha Angliába költöznék. Nem sokat maradtunk a tengerparton, mert kezdett sötétedni. Miután hazaértünk, én aludtam egyet, remélve, hogy jobban leszek, de hiú ábránd. De mindegy is, túléltem a napot, kellett ilyen, ma már teljesen jól vagyok. Ma Birkenhead-ben voltunk a Shopping Center-ben nézelődni, és az itteni Gamestation-ben vettem meg a Mario Kart 7 Guide Bookot, meglepően alacsony áron £5.98-ért, így megvan mind a két könyv, amit meg akartam venni.

Úgyhogy jól jártam, hogy 7 fonttal olcsóbban tudtam megvenni, de ugyanakkor rosszul is, mert a Super Mario 3D Land is £5.98 volt itt, de azért vettem meg ott tegnap, mert ez nem régi könyv, és el nem mertem volna képzelni, hogy már akciósan lehet kapni. Kicsit bosszankodtam is miatta, de gondoljunk arra, hogy mi lett volna, ha mind a két könyvet megvettem volna tegnap. Jól van ez így. A Mario Kart 7 Guide Book nemcsak a karaktereket, autókat, azok részeit mutatja be, hanem az összes pályáról van részletes leírás, térkép, és hogy melyik kocsival hogyan érdemes vezetni, hogy a lehető legjobb időt érjük el. A WHSmith-be is bementünk, ez is olyan újságos, mint nálunk a Relay vagy Inmedio, csak könyvek, és édességek széles tárháza is fellelhető itt. Itt találtam Az Official Nintendo Magazine, és NGamer Magazine mellett a Game Master magazin kiadott egy külön Mario Kart újságot, de vagy 150 oldalas, és a sorozat összes része benne van, az még úgy kell, annak ellenére, hogy £7.

Ezután mentünk az Asdába, nemrég nyílt egy Birkenheadben. Az élelmiszerek árai a magyarhoz képest még mindig az egekben, viszont az ASDA saját márkás termékei nagyon olcsók, és elég jók. Viszont, amire szeretnék kitérni az az, hogy még a nyáron volt szó a Kossuth Rádióban arról, hogy a Nyugat-európai termékek sokka jobb minőséget képviselnek. Nos, ezt csak megerősíteni tudom. Elég, ha a Coca-Cola termékeire gondolok, nem elég, hogy sokkal nagyobb a választék, de sokkal finomabb itt a Cola Light (Diet Coke a neve itt), de szinte az összes fajta élelmiszerből sokkal nagyobb a választék. Még amit hallottam, hogy például a mosószerek is sokkal jobban dolgoznak, erről még nem nagyon tudok beszélni, de érdekes, hogy ha elvileg ugyanaz a márkanév, akkor nem ugyanúgy készítik el minálunk is az adott terméket? Hát mindegy. De ami még poén, hogy a tejtermékeket nem literben, hanem Pint-ban értékesítik. 2 Pint tej, az kb. 1,12 liter. Amikor ilyet látok, akkor elgondolkodok azon, hogy miért jó a briteknek, hogy még mindig angolszász mértékegységekben gondolkodnak, amikor nincs értelmes váltószámuk. Ez van. Fizettünk, majd mentünk haza.

Ami érdekes még, hogy van itt a házban Manekineko:

Azért lepődtem meg rajta, mert Xingbo nem nagyon szereti a japánokat. Nem is feltétlen a szokásos kínai-japán rossz kapcsolat miatt, inkább "csipkelődik" rajtuk, hogy túl sok mindent vettek át tőlük.

Ha játék, akkor azt Birkenhead-ben fogom megvásárolni, mert a GAME-ben akciós a The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, £19.99, okvetlen szemezek vele. De már csa a Guide Book is, és nemcsak nagyobb a választék, de olcsóbb minden játék. Viszont amin meglepődtem, hogy tévesek voltak azok a feltételezéseim, hogy az olyan régi DS játékok, mint a Super Mario 64 DS, Mario Kart DS, vagy a New Super Mario Bros. olcsóbb lenne. Sajnos £29.99, tehát itt is csak teljes árukon lehet megvásárolni. Akkor mégsem alaptalan, hogy minálunk is 10.990 Ft-ba kerülnek ezek a játékok?

Nincsenek megjegyzések: