2011. december 10., szombat

Nintendo 3DS

Ma meglett a Nintendo 3DS-em. ^^ Nagyon megörültem neki, szerintem a fehér néz ki a legjobban.

Végül csak az 576-ban vettem meg, mert egyik kisebb konzolboltban nem volt meg, de még a Saturn-ban, és a Media Markt-ban sem volt, úgyhogy először fizettem ott ekkora értékben. Egyébként lehet, hogy egyre gyakrabban fogok járni oda vásárolni, mert ahogy írtam nemrég, a legújabb játékok már a kisebb konzolboltokban sem olcsóbbak, és a 3DS játékok a 576-ban ugyanannyiba kerülnek, mint a DS játékok.

De nyissuk ki a dobozt, mit találunk benne:

 Az 576-os papírzacskóban hoztam el. A magyar leírást ott felejtettem, később visszamentem érte, egy 110 oldalas fekete-fehér papírfüzet, ne becsüljük le, azon kevés pillanatok egyike, amikor a Nintendo Magyarország kitesz magáért! De a hófehér 3DS nagyon szép, a legszebb, megérte végül a piros helyett. ^^ Elolvasgattam a kiskönyvet, majd megpróbáltam csatlakoztatni a nethez a 3DS-t, totál sikertelenül. Olyannyira, hogy most még a gépemen sincs net. Ezért írok most, mert bagszinál vagyok. Már a router jelszavát is elfelejtettem, így reseteltem azt, és beállítottam mindent, de nincs net. Pedig annyira egyértelmű, egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy mi lehetett. Este átjött bagszi, és ő sem tudta megcsinálni. Egyébként azért kellett beállítani, mert amikor Fantos beállította a routert, azt csinálta, hogy bár nyílt a net hozzáférésem, de csak az tud hozzáférni, akinek a mac címe benne van a routerben, mint engedélyezve. Engedélyezni akartam volna a 3DS-t is, de már az indulásnál elakadtam. Úgyhogy az örömöm nem felhőtlen, de vasárnap jön a segítség Fantos személyében.

És milyen a játék?

 Nagyon jó, csak rövidek a pályák. Néhány órája játszok vele, és már a 3. világ főkastélyánál tartok. Eléggé könnyű, még a kezdők is elboldogulnának vele. 8+8 világ. Az első 8 tényleg könnyű, és érződik, hogy nem Miyamoto csinálta, de a hangulat mégis ott van. Ez is tele van jó ötlettel, a zene is hangulatos. Első ízben ennyit, ha majd kiismertem a játékot, írok róla tesztet.

A Nintendo 3DS sokkal többet tud, mint az elődje.

Legnagyobb örömöm, hogy végre mp3-at játszik le a 3DS, erről tettem ki képet. Természetesen Okui Masami-val. :D Úgyhogy ez lesz az új zenelejátszó gépem. El is gondoltam, hogy ha anyagilag megtehetem, meg ha esetleg lehet olcsóbban is kapni SD kártyákat, akkor beszerzek egy jó néhányat, és előadónként lesznek "bontva" a zenék. Pl. Okui Masami zenéknek egyből mehet egy 8 gigás kártya, mert az összes albuma 320 kbps mp3, és a kislemezeiből is egyre többet tudok beszerezni legjobb mp3 formátumban, és lehet, hogy 4 gigásra már nem férne. De csinál képeket is 3D-ben, sőt a legújabb frissítés után már videókat is 3D-ben csinálja. A Streetpass-t nem akartam bekapcsolni, mert igazából nem látom sok értelmét annak, hogy ha összetalálkozik a 3DS-ünk egy másik tulajjal, akkor egy játékban a tudtunk nélkül megmérkőzünk. és ha vesztünk, akkor romlik a statisztikánk. A Mii Maker-ben csinálhatjuk meg magunkat Mii formájában, két módon: Egyrészt lefényképez minket a gép, és az alapján kreál egy Miit rólunk, azt utólag alakíthatjuk, ahogy tetszik, vagy Wiihez hasonlóan sablonokból csinálhatjuk meg magunkat. Én az utóbbi módon csináltam meg magam, mert amikor bagszi 3DS-én régebben kipróbáltam a fényképes módszer, valami olyan borzalmas Miit csinált rólam, hogy azt mondtam, hogy ezt nem vállalom be.

Lehet, hogy nem hasonlítok erre a Miire, de Wiin is így nézek ki, szinte már védjegyemmé vált:

A StreetPass Mii Plaza-ban lehet mindenféle dolgot csinálni barátainkkal, a Nintendo eShop-ban lehet játékokat, programokat venni, valamint videókat letölteni. Na az AR kártya az egy érdekes dolog. A kiterjesztett valóság. Igazából a mai napig nemigen értem az elvét, de adott hat kártya, egy kérdőjel, és 5 Nintendo karakter: Mario, Link, Kirby, Samus és Pikmin, ezeket ha látja a gép, akkor kijönnek a kártyából, megjelennek a szobánkban, vagy a helyiségben, ahol vagyunk, és különböző pózokban le lehet fényképezni. Ezek a képek készültek nálam:

Aranyos dolgok de nem hiszem, hogy ez vinné fel annyira a DS dolgát. A Face Raiderst még nem próbáltam, csak amikor a Nintendo Magyarország kivitte a 3DSt a Media Markt-ba, de az nagyon megmaradt bennem. Lefényképezett, és saját magam ellen kellett harcolni. De aztán még meg lehet nézni a statisztikáinkat, Download play, és beállítás.

Nagyon jó kis konzol, de most is azt mondom, hogy anno 70.000 forintot nem ért meg, de 50.000 forint, és 60.000 forint, hogy járt mellé a Mario játék, hát így már kicsit másabb az összkép.

Nincsenek megjegyzések: