2011. december 26., hétfő

In England 6th day – Boxing day

December 26-án Angliában a boltok már kinyitnak vasárnapi nyitvatartás szerint, és néhány boltban már vannak leárazások. Tegnap minden zárva volt, nem is mentünk sehova, mert egy kínai család volt nálunk vendégségben. A férj, feleség, Baby sitter, meg három gyerek. A két lány már nagyobb, a fiú az meg olyan idős lehetett, mint a nővérem fia, Dominik. Én nem nagyon sokat voltam velük, mert a gyerekek Disney Juniort néztek, a felnőttek meg Xingbo-val kínaiul beszéltek, így én középen elvoltam egymagam. ^^' Nővérem rengeteg minden készített nekik ebédre, nagyon kitett magáért. Például gulyásleves, meg rakott krumpli, hogy legyen egy kics magyaros. De töltött meg csirkét, és több nem is jut eszembe. Egész jók voltak. Ezután a kínaiak megkóstoltak egy magyar bort, a Tokaji Szamorodnit. Édes bor, az egyiknek pont emiatt nem is ízlett. Amin meg voltam rökönyödve, hogy a Baby Sitter (aki egyébként szintén kínai) megkínálta a kisfiút is a borral... Beleszagolt, azt úgy futott el, mintha tüzes vassal kergetnék. Én ott elvoltam egyedül magamban, Mario Kart 7 online-on játszottam. És este volt az ominózus Super Mario 3D Land eset. Azért annyira nem kell komolyan venni az írásomat, de tény, hogy amikor elsötétült a kép, hihetetlenül dühös lettem, de szerencsére kordában tudom tartani az indulataimat. De annyira bennem volt, hogy csak azért is meg akartam csinálni, hogy inkább lekapcsoltam a laptopot, és folytattam. Érdekes, hogy ekkor már sokkal jobban ment a Bowser csata. Nagyon aranyos volt az ending videó. A Special World 1-1 meg szokatlanul üres volt nekem. Csak Spiny-k, és egy másik ellenfél volt, aminek nem tudom a nevét, de furcsálltam, hogy miért nem tolonganak, Nem is volt olyan sok felfedezhető dolog, úgyhogy érdekesen hatott az egész.

Ma pedig már úton voltunk. Először Birkenhead mellett egy ilyen Stop Shop féle centrumba mentünk egy ruhaboltba, mert amit Huicong kapott karácsonyra egyik ruhát, az kicsi volt, és kicseréltük. Érdekesnek tartom egyébként, hogy Angliában minden további nélkül visszaadják a pénzt, ha valami nem tetszik, míg nálunk nem értem, miért nincs ez a rendszer, pedig szerintem működne. Ezután mentünk a közelben levő Mekibe, mert mindnyájan éhesek voltunk. Most ilyen Festive Deluxe menü van itt különlegességként. Egy sajtos ciabattában marhahús, vagy szezámmagos zsemlében csirkehús. A csirkéset próbáltam ki, de továbbra sem vagyok elájulva a kajájuktól. Illetve el lennék, csak nem pozitív értelemben. De a Birkenhead-i Pyramids bevásárlóközpontban van Burger King, oda be kell menni egyszer! Miután ettünk, akkor mentünk a városközpontba, szétnézni, vásárolni, többek között én is magamnak:

A legnagyobb értékű látszik a legkevésbé, a The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, 20 font volt. Vadonatúj volt, és úgy is akartam volna lefényképezni, de elfelejtettem, annyira ki akartam próbálni. Sok-sok régi emlék. Visszatér egy rövid Zeldás korszak. Örülök, hogy itt akciós, 20 font volt, nálunk még biztosan nagyon drága. A Limited Edition Skyward Sword-ból meg egyébként még találtam, az itt 50 font, de azért nem akartam megvenni, mert úgy voltam vele, hogy Magyarországon még biztos lesz februárban is, és ha visszavesznek a bankba diákmunkára, akkor meg tudom ott venni. Meg az OoT-vel tudok itt is játszani. Egyszerűen hihetetlen jól néz ki 3D-ben, mintha csak Wiin játszanám. Úgyhogy biztos, hogy végig fogom itt is játszani. Az NGamer Magazine felül, járt mellé egy 2012-es falinaptár, három darab matrica 3DS-re, meg egy Skyward Sword mini-guide. És megvettem a Game Master Mario Kart különkiadását is. A közelgő 20. évforduló alkalmából adtak ki egy ilyen újságot, benne van: a Mario Kart őskora, honnan indult az egész, meg mindegyik MK-ról részletes leírás, meg képsorozat. Mindegyik játékból bemutatják az egyik pályát, hogy lehet jót menni rajta. Szerencsére a Super Mario Kart-ból a Donut Plains 3-at mutatták be, az a legnehezebb pálya. Emellé is járt poszter, egy matrica, meg három kitűző. Lefényképeztem a falinaptár, és a poszter másik oldalát is:

A falinaptár mögött Super Mario 3D Land van, a Mario Kart 7 poszter mögött meg egy ilyen Mario Kart egyveleg. Nem lenne rossz, de hogy egy hatalmas pixel art van a közepén, az szerintem nagyon szerencsétlen megoldás. Úgyhogy a másik oldala kerül ki a falra majd otthon az albérletben. Most megyek vissza OoT 3D-zni.

Nincsenek megjegyzések: