2010. december 29., szerda

Tanulj meg Pokémon TCG-zni nap!

Bagszinak nem akármilyen ötlete támad a mai pokétali után. Ehhez szeretnék én is asszisztálni, hirdetni a kezdeményezését.

Mivel a TCG egy nagyon jó játék, és igen nagy része a Pokémon "jelenségnek", de itthon nemsokan ismerik/játszák ezért úgy gondoltunk kéne egy rendezvényt tartani, ahol népszerűsítenénk a játékot. Külföldön igen népszerű, és hivatalos versenyeket is tartanak világszerte(illetve világbajnokságot is.) Itthon viszont a hivatalos versenyekhez kevesen vagyunk játékosok, illetve ha vagyunk is, a legtöbbünknek nem felel meg a paklija a verseny előírásainak(Modified format: Miszerint versenyre nem használható csak Majestic Dawn kiadás utáni kártya.(2008+) ), mert nem sok helyen árulják a kártyákat, és többnyire csak régebbi kiadást lehet beszerezni. A többség pedig nem teheti meg, hogy külföldről rendel lapokat, és a kártyás boltok sem hajlandóak árulni, mert félnek, hogy nem lenne aki megvenné.

Tehát ezen okok miatt úgy gondoltuk, hogy mi, akik már régebb óta játszunk és gyűjtögetünk TCG-ket tartanánk egy napot ahol az általunk összeállított gyakorló paklikkal bárki érdeklődőt megtanítunk játszani.
Ezzel elsősorban a játék népszerűsítése, és új TCG-sek játékrahívása lenne a célunk.
A gyakorló paklik 30 laposak lennének és 3 prize-al játszanák a meccseket. A paklikat előre összeállítanánk és csak régi lapokat(Base set, Base set2, TR, Jungle és Fossil) tartalmaznánk. A látogatók véletlenszerűen kapnának egy decket, amit aznap használhatnak játszani.

Helyszínnek a Holdfény pincéjét gondoltuk, hisz az kártyázásra alkalmas hely, és aki netán nagyon kedvet kap az alapból vásárolni is tud magának decket a boltban. (Illetve kiárusíthatják megunt lapjaikat a régebbi játékosok is a helyszínen)
A rendezvény lebonyolításához számítanánk azok segítségére akik már tudnak játszani és rendelkeznek régi lapokkal is. Patrik épp most írja össze milyen lapokra van szükség még, gyakorló paklikhoz. Ha valakinek van ilyen lapja és szeretne segíteni a TCG nap szervezésében azzal, hogy hozzájárul 1-2 kártyával annak örülnénk.(ezeket a lapokat természetesen utánna visszaszolgáltatnánk az eredeti tulajdonosoknak)

Továbbá ötleteket szeretnénk kérni díjazásra és egyéb kedvcsinálókra amik odavonzanák az érdeklődőket és azok számára is érdekes akik azelőtt még nem TCG-ztek.

Eddigi ötletek:
Patrik: 1. A holdfény versenyeknél jól bevett szokás szerint nevezési díjként 700Ft-ot fizetnének és egy bontatlan boostert kapnának a nap végén akik játszottak.
Bagszi: 2. A hivatalos versenyekhez hasonlóan a háttérben itt is lenne egy ritka Pokémon amit DS játéktulajdonosok letölthetnek emlékként.
3. Olyasmi nyeremények és ajándékok kerülnének kiosztásra amiknek minden pokémon rajongó örülne, pl Póló, plüss stb.

További információ: Bagszipoke fórum

Nincsenek megjegyzések: