2008. április 27., vasárnap

Ocarina of Time – Főellenségek nehézségi szintjei

  1. Gohma: 2/10 – Nagyon könnyű. Az a lényeg, hogy csúzlival meg kell célozni a szemét, és ha eltaláltuk, akkor kifekszik, és karddal lehet sebezni. Vigyázzunk, mert csak akkor lehet sebezni, ha piros lesz a szeme!
  2. King Dodongo: 1/10 – Nevetségesen könnyű! Amikor levegőt szív be a száján keresztül, akkor kell bombával megdobni, és a szájában felrobban. Ezután kardozni, ahogy érjük! Amikor bukfenezik, bőven elég csak kikerülni (van hely bőven) és utána jöhet a következő adag, amíg meg nem hal.
  3. Barinade: 5/10 – Az első komoly főellenség. Először az őt körülvevő medúzákat kell bumeránggal eltávolítani. Majd ha ez sikerült, utána a közepét kell megsebezni, és amikor kifekszik, kardozni.

Felnőttkori főellenségek

  1. Phantom Ganon: 6/10 – Nagy pontosságot, és ügyességet igényel ez a főellenség. Ami egyébként nagyon érdekes, mert festményről festményre ugrál, még azelőtt kell nyíllal eltalálni, mielőtt kijönne a festményből. Amikor elégszer kapott, akkor leszáll a lóról, és energialabdákkal kezd el dobálni minket. Ezeket üssük vissza, és addig játszuk le a teniszpartit, amíg ki nem fekszik. Ekkor karddal sebezni.
  2. Volvagia: 5/10 – Az a fajta főellenség, melyhez taktikát kell kidolgozni, különben elég nehéz. Az a lényege, hogy amikor kibújik a lávából, akkor kalapáccsal rá kell verni, és ha kifekszik, utána még egyszer ráverni a fejére.
  3. Morpha: 8/10 – Az egyik legdurvább főellenség. Arra rájönni, hogy hogy kell megsebezni, elég könnyű, de a kivitelezés nagyon nehéz. És ha elkap, nagyon sokat sebez!
  4. Twinrova: 5/10 – Egyáltalán nem nehéz, de annál élvezetesebb! Amikor a boszorkányok még ketten vannak, akkor az egyik támadását kell a másikra rátükrözni. Ha eleget kaptak, akkor egyesülnek, és az egyik támadást kell a pajzsunkban összegyűjteni. És ha elég energia gyűlt össze a pajzsban, akkor az összes támadást visszaveri a boszorkára. Utána kard.
  5. Bongo Bongo: 7/10 – Csak a dob széléről lehet megtámadni. Ekkor sebezzük meg a két kezét nyíllal. Ha ez megvan, akkor vegyük elő az Igazság Lencséjét, és célozzuk meg a szemét. Ezután kell megkardozni.
  6. Ganondorf: 7/10 – Amikor Ganondorf labdával támad, akkor azt vissza kell ütni neki karddal, mint a Phantom Ganonnál. Ha elhibázza, akkor gyorsan elővenni a fényes nyilat, és megcélozni. Ha eltaláljuk, akkor középre menni, és megkardozni. Néhány ilyen után meghal… elvileg!
  7. Ganon: 9/10 – Mint az előzőekben felhívtam rá a figyelmet, nem szabad megijedni tőle! A legegyszerűbb módja a legyőzésnek: Fényes Nyíllal megsebezni a szemét, ekkor lebénul, és kalapáccsal ráverni a farkára. Amikor elégszer kapott, akkor megszűnik a tűzoszlop, és el kell menni a kardért. Ezután Ganon feléled. Ugyanúgy meg kell sebezni a szemét Nyíllal, utána karddal meg a farkára rácsapni. Amikor Ganon elgyengül, akkor Zelda a hat bölcs segítségével leküldi Ganondorfot az örök sötétségbe.

Nincsenek megjegyzések: