2008. április 27., vasárnap

Ocarina of Time – Dungeonök nehézségi szintjei

Mivel végigvittem a játékot, ezért most már tudom értékelni a Dungeonöket.

  1. Inside the Deku Tree: 2/10 – Ez csak egy rövid bevezető, semmi nehézség nincs. A titkok teljesen maguktól értetődnek, az egész gyakorlatilag bevezet a játékba.
  2. Dodongo’s Cavern: 5/10 – Elég sok nehezen megfejthető titok van benne, és a mini-boss is nehéz a kis Kokiri Sworddal.
  3. Inside Jabu Jabu’s Belly: 6/10 – Egy kicsit frusztrált a sok elektromossággal ellátott medúza, és a főellenség is elég nehéz.

Ha megvan mind a három spirituális kő, akkor irány az Idő Temploma, hogy felnőttként folytassuk tovább kalandunkat.

  1. Forest Temple: 4/10 – Nyakatekert termek teszik érdekessé a Dungeont.
  2. Fire Temple: 5/10 – Tessék nagyon vigyázni, mert emeleteket is lehet zuhanni (egyszer volt “szerencsém” ha 5. emeletről az 1. emeletre leesni -_-), és a tűzlabirintusokat is igencsak lehet “szeretni”.
  3. Water Temple: 10/10 – Minden játéknak megvan a fekete báránya. Az OoT-nek a Water Temple. Mindenütt ellenfelek akadályozzák a továbbjutásunkat. A vízszintet kell nagyon sokszor megváltoztatni, és nagyon nehéz rájönni a titkokra.
  4. Spirit Temple: 4/10 – Egyáltalán nem nehéz, de az élvezetre egy hatalmas tizes! Elég könnyű rájönni a dolgokra, a fény ide-oda tükrözése teszi nagyon érdekessé a Dungeont.
  5. Shadow Temple: 6/10 – Az egyik legérdekesebb Dungeon a lebegő cipő használatával, és az Igazság Lencsével.
  6. Ganon’s Castle: 3/10 – Mind az öt felnőttkori Dungeonből kapunk egy ismétlést, hogy lássuk miken mentünk keresztül. Egyáltalán nem nehéz, és nagyon élvezetes! Ha kiszabadult mind a hat bölcs, lehet bemenni a középső ajtóba, ahol még meg kell küzdenünk egy pár ellenféllel, és utána találkozunk Ganondorffal.

Most ahogy így magamban végiggondoltam a Dungeonöket, azt tudom konklúzióként levonni, hogy nem nehéz játék. Egyedül a Water Temple-t kell túlélni, de teljesen nyilvánvaló, hogy az OoT-ben arra mentek rá a készítők, hogy élvezzük a játékot, és nem arra, hogy megizzasszanak minket.

Nincsenek megjegyzések: