2008. április 29., kedd

NES-es The Legend of Zelda megérkezett

Megérkezett postai úton a The Legend of Zelda játék. Az egész széria alfája, innen indul el ez a fantasztikus sorozat! A játék egyébként forradalminak számít a maga korában, ugyanis ez volt az első olyan játék, ahol lehetett menteni! Emellett a hatalmas játéktér is közrejátszott abban, hogy korának egyik legnagyobb játéka legyen. Ugyanis csak Hyrule vidéke 16×8 képkockából áll, míg egy játék átlagban alig pár kockából állt anno. És ebbe még nincsenek benne a Dungeonok és a boltok! Emellett azt is érdemes tudni, hogy ez időben csak egyfelé (jobbra) lehetett mozgatni karakterünket, de itt Link mind a négy irányban képes mozogni!

Emellett a játéknak története is van: A tolvajok királya, Ganon szerette volna uralni Hyrule földjét. Tudomást szerzett arról, hogy Isteni erővel bír az, aki megszerzi a Triforce-ot, meg is kaparintja az Erő Triforce-át, Azonban nem éri be ennyivel, kell neki a bölcsesség Triforce-a is. A bátorság nem szerepel ebben a játékban. Hyrule hercegnője, Zelda tudomást szerez erről, és nyolc részre töri szét a Bölcsesség Triforce-át, és egy-egy katakomba mélyén rejti el. Ganon elrabolja Zelda Hercegnőt, és arra kényszeríti, hogy árulja el a darabok helyszíneit. Persze Zeldát sem abból a fából faragták, pláne, hogy tudja, hogy úton az egyszemélyes felmentősereg Link személyében.

Link először megszerzi a bölcsesség Triforce-ának a nyolc darabját (első 8 Dungeon) és utána indul megölni Ganont, hogy kiszabadítsa Zelda Hercegnőt.

A játéktér hatalmassága már így is a NES képességének határait súrolja, ezért az éppen aktuális Dungeon helyét már nem tudták megjeleníteni a képernyőn. Ezért is van az, hogy anno, amikor megjelent a játék egy térkép is volt a dobozban. Mivel ugye nekem nincs térképem, se dobozom, se Instruction Bookletem a játékhoz, ezért a GameFaqs térképét szoktam használni. A térkép itt érhető el: http://www.gamefaqs.com/console/nes/file/563433/12694 Hatalmas segítség, mert ide minden le van rajzolva, hogy melyik Dungeon hol van, és az összes titok benne van. Amikor Virtual Console-on játszottam, akkor mindig ezt használtam. És ma, amikor elővettem a NES-t, összekötöttem, és elindítottam a játékot, gondoltam, szétnézek. Megmosolyogtam magamban, amikor térkép nélkül megtaláltam az 1. Dungeon színhelyét, és meg is csináltam! Egyáltalán nem nehéz.

Az első 3 Dungeon nem nehéz, a negyediktől kezd bedurvulni. Virtual Console-on az 5. Dungeonig jutottam el. Ott van egy kegyetlen nehéz rész, amin nem tudok túljutni. Az a lényeg, hogy van 6 páncélos lovag, akit egyébként is nagyon nehéz megölni, ugyanis előlről nem lehet sebezni őket, csak oldalról és hátulról. És még így is sokszor kell beléjük kardozni, hogy meghaljanak. De nem is ezért annyira nehéz. Hanem attól, hogy szabadon változtatak irányt. Hirtelen gondolnak egyet, és belém döfnek, és 2 szívet sebez! És ez még nem minden, ugyanis kék színű páncélban vannak a lovagok, amelyek még erősebbek. És kulcsfontosságú lenne megölni őket, mert itt kapjuk meg a furulyát, és csak azzal lehet megölni a főellenséget. Képben is meg tudom mutatni a nehéz részt.
Egyedül ez akadályoz abban, hogy VC-n továbbjussak, de majd, ha kivégzem a TP-t, szerintem ez lesz a következő játék. Mindenesetre nagyon örülök a NES-es Zeldának, mert nagyon ritka, és emellett ez a 6. Zelda játékom ^^

Nincsenek megjegyzések: