2008. április 13., vasárnap

Ocarina of Time – Fagyasztó jövő

Ha valami miatt megérdemli "a világ legjobbja játék" címet az Ocarina of Time, akkor azért, mert nagyon ért a hatáskeltéshez. Nem tudom, hogy azok, akik játszottak a OoT-vel hogy érintett az, hogy milyen változások történtek Link felnőttkorában, de engem nagyon megrázott lelkileg. Már effektíve az nagyon megijesztett, amikor Linket megláttam felnőttkorára. Nem mintha annyira ijesztő lenne, nem erről van szó, csak megszoktam a Gyerek Linket. Hogy 12 évesen szaladgál Hyrule vidékén, most meg beáll egy 19 éves férfi. De ez még hagyján ahhoz képest, ami kint várt. 7 év alatt rengeteg minden történt. Már a Market is nagyon megrázó volt. Gyerekként egy lelkesen játszó emberekből, és üzletekből álló helység volt a piac, most meg... Minden romokban, és és jókedvű emberek helyett zombik fogadnak. A zombikat is nagyon hatásosan csinálták meg. Ha megközelítek egyet, akkor a kameranézet átvált Link szemszögébe, és lelassul a felvétel, és meghalljuk a zombi sikolyát. Észbontó, ahogy megcsinálták! Aztán a Kakariko Village. Itt van a legkevesebb változás. A lakók ugyanúgy megmaradtak, csak annyi, hogy ide költöztek azok az árusok, akik 7 éve a piacon voltak. Aztán meg egy pár lakó megőrült. Ugyanis szellemekért fizetnek... Hát akkor jól van. Aztán a Goronok városa. Az összes Goront elhurcolták a Tűz Templomába, van egy valaki maradt Goron Citybe, aki folyton bukfencezik. A Zorák birtokában volt egy gyönyörűszép tó, ahol Zorák éltek békében egymással. Most meg a tó befagyasztva, és a Zorák királya valami vörös színű burokbavan bezárva. A Lon Lon Ranch előző birtokosát száműzték, és helyére Ingo került, aki egy kissé megbolondult a hatalomtól, és 10 rúpiát kér 1 perces lovaglásért. Aztán a Kokiri Forestben a lakók bemenekültek a házukba, mert a vidéket ellepték a húsevő növények és azok a köpködő micsodák (még csak hasonlítani se tudom semmilyen állathoz). Aztán a Hyrule Castle helyén áll a Ganon's Tower. Hát nagyjából ennyi.

Most a Forest Temple végén tartok, a főellenségre találtam rá tegnap éjszaka, avagy Phantom Ganonra. Vicces, hogy festményről festményre ugrál, és még nem is annyira nehéz. Az a lényege. hogy már akkor el kell találni, mielőtt kijönne a festményből. Ekkor visszafordul. De ha nem találjuk el, akkor átmegy a túlsó oldalon található festményre, közben a platformot, ahol mi állunk, elárasztja 220-szal, szóval nagyon kell vigyázni. Nem nehéz eltalálni, de ha nem sebezzük meg Phantom Ganont, akkor sanszos, hogy mi sebződünk meg. Aztán, ha 3× eltaláljuk, akkor Ganon leugrik a lováról, és amivel bombáz minket, azt kell visszaütni karddal. Ekkor kifekszik, és lehet karddal sebezni. Akkor nem sikerült megcsinálni, de a YouTube-os video, és az 576 Konzolos végigjátszás segített, hogy mi a teendő.

Amíg Gyerek Link voltam, addig az első 3 Dungeon csak amolyan bemelegítő volt. Az igazi kaland most kezdődik. Ki kell szabadítani a 6 bölcset, melyek mind egy-egy templomban raboskodnak: Az Erdő, a Tűz, a Víz, a Jég, az Árnyék, és a Lélek Templomában. Ha jól tudom, a Lélek Templomában raboskodik Zelda Hercegnő, és azt 2× kell megcsinálni. Egyszer Gyerekként, másszor Felnőttként. Nagyjából ennyi. Majd még jövök.

Nincsenek megjegyzések: