2012. augusztus 18., szombat

Família Kft. – 315. rész

A védelem bére

Adásba ment: 1997. november 22.
(Megjegyzés: Előkerítettem azokat a videokazettákat, amelyekre anno felvettem az újabb Família Kft. részeket, ezek részeiről fogok írni egy hosszabb ismertetőt, hogy ha másképp nem tudom közzétenni, de ennyiben maradjon meg az utókornak, ha az M1 nem adja már őket)

Este Nagypapa, Ádám és az ikrek a kávézó zárásához készülnek, az utolsó dobozokat hozzák be. Mindnyájan leterheltek, nyúzottak. Ádám ki is jelenti, hogy egyszerűen képtelen figyelni, háromszor ügyel a kórházban. Kérésére a Nagypapa hoz egy tálcán konyakot, és két kispohárral Ádám mellé ül le. Az ikrek sérelmezik, hogy ők nem kapnak, még csak az kéne! Az ikrek elhatározzák, hogy a sarkukra állnak, és márpedig ők is isznak, de Ádám gyorsan elveszi tőlük. Ekkor felhozzák Jojót, Ádám barátnőjét, és ennek kapcsán a család többi nőtagját, hogy ők bezzeg szabadon vásárolnak, mulatnak, és a munka a férfiakra marad. A kávézóban 10 napja nem ügyelt nő. Ugyanis amióta megszületett Kriszta kislánya, azóta a nők teljesen be vannak zsongva. Ádám és az ikrek elhatározták, hogy ebből elegük van, szólni fognak, hogy ez így nem mehet tovább. Felmennek, a Nagypapa egyedül marad. Megszólal a telefon, a Lajos az. Áradozik a dédunokájáról, és megköszöni az akváriumot, amit a kávézónak adott.

Amikor felérnek Ádámék, megérkezik Kardos úr, egy hatalmas zsákkal a kezében. Szépnét keresi. Megvásárolt mindent, amit kért, jött, hogy elhozza neki. Ádámék már meg sincsenek lepve, hogy őt is befogták. Elpanaszolják a bajukat. Kardos úr felajánlja nekik a kikapcsolódás lehetőségét, hát nem kellett nekik kétszer mondani. A Nagypapa meg készülődik a zárásra, amikor megjelenik két férfi. Nem tudni pontosan, hogy kik ők, de biztosításért cserébe pénzt kérnek. Még csak nem is titkolják, hogy nem jó szándékkal jöttek, mindemellett meglepően sokat tudnak a Nagypapáról. Holnap reggel 6 órára várják vissza egy kis pénzzel. Az egyik férfi odamegy a pult mögé, kitesz egy pár üveget. Majd, hogy bizonyítsa, hogy jobb, ha teljesíti a követeléseiket, az összeset egy hirtelen mozdulattal a földre löki. Nagypapa nagyon zaklatott lesz, miután elmennek. Inkább itta volna meg, hogy addig is megnyugodjon?

Fent a lányok: Szépné, Hajnalka, Mónika, Debbie és Jojó a kicsi ruhákat csodálják. Már két hónapos a kislány. Feljön Nagypapa, láthatóan eléggé zaklatott, de a lányok nem engedik meg, hogy elrontsák a kedvét, hiába beszélne a Nagypapa. Debbie kijelenti, hogy mindenki, aki nő, és szeret: utána! Nagypapát meg cserben hagyják. Kisvártatva megjelenik Lajos, Nagypapa reméli, hogy neki talán elmondhatja, de ő sem figyel rá, mert Károlyt keresi igencsak ingerülten. Pont hazajön. Lajos leülteti a kanapéra, és mondja a nagy hírt: Elkezdték enni. De hogy mit, az nem derül ki, de csak viharzanak ki a lakásból. Nagypapa meg szomorúan vette tudomásul, hogy senki nem figyel rá. Hát akkor nem maradt más hátra, mint: 107. A következő beszélgetés zajlik le: "Halló, rendőrség? Hogy vannak? Jól vannak? Örülök neki." És leteszi a telefont.

Azért mégiscsak alszik egy kicsit a Nagypapa. Épp hazajöttek az ikrek, Ádám, és Kardos úr, látszólag kikapcsolódtak. Hangoskosásukkal felkeltették a Nagypapát, aki valósággal felriad. Ádám még a konyhában kivesz magának egy sört, addig a Nagypapának eszébe jut, hogy Kardos úr tudna segíteni. Az utolsó pillanatban elkapja, ő meghallgatja. Van is egy ötlete, segíteni fog neki. Felhívják Csibi urat, ő rendőr.

Hajnalban a kávézóban Kardos úr, és Csibi úr beszélik meg a részleteket. Csibi úr nagyon lelkes, hogy így bevették a csapatba, reméli, hogy előléptetik majd ezután. Időközben megjön egy férfi. Kardos úr, és Nagypapa megijednek, de Csibi megnyugtatja őket, hogy ő Balu, az erősítés, aki szintén segít nekik. Beszélgetnek, amikor Kardos úr az ajtó túloldaláról meglát két férfit, akik gyaníthatóan a rablók. Gyorsan felmennek, a Nagypapa egyedül marad. Bejön a két férfi, majd köszönés után kérik a pénzt. Nemsokára megjelenik Kardos úr, mint a szállító, hogy meghozták a megrendelést. A rablóknak nem tetszik "a szállító" jelenléte, úgyhogy sietősre fogják, fegyvert szegeznek Nagypapára, hogy azonnal adja oda a pénzt. Ekkor jelennek meg Csibiék, hogy tegyék le a fegyvert. Amikor lenyugszanak a kedélyek, bemutatkoznak Csibiék a maguk módján, és hozza Nagypapa az üveg whisky-t, hogy igyanak. Csibi úr igencsak megtölti a poharukat, hogy legyen hatása. A rablók kissé illuminált állapotban hagyják el a kávézót. Nagypapáék meg ujjonganak, örülnek, hogy sikerült így elintézni őket. Kardos úr a telefonhoz irányítja Csibi urat, hogy a beszéljen a Rendőrséggel. Bemondja az autó rendszámát, amivel elmentek (erre kellett a whisky, hogy ittas vezetésért állítsák elő őket), és hogy merre mentek. Most aztán örülhetnek, de a nagy örömöt gyorsan megzavarja Szépné megjelenése. Először az ismeretlen férfi miatt ijed meg, hogy gengszter, majd miután megnyugtatják Szépné látja a kirakott whisky-s üvegeket, azonnal megvádolja őket, hogy isznak, nőznek meg kártyáznak. Miután mindenkihez volt egy-két keresetlen szava, visszamegy. Na most örülhetnek a fiúk. Vagy talán ide is kérjenek erősítést?

További szereplők:

Maffiózók:
Besenczi Árpád
Pálfai Péter

Balu:
Virág László

Nincsenek megjegyzések: