2012. augusztus 28., kedd

aNiwaCon karaoke verseny

A mostani MAT-os conon lesz karaoke verseny. Egyelőre úgy tűnik, hogy 2 órás lesz a verseny, ami kb. 20 fős limitet jelent. Úgyhogy lesz hely, gyertek el nagyon sokan.

Négyen leszünk zsűritagok: Erisz, Night, Megumi és én. Azt nem tudom, hogy a többiek mi alapján fognak pontozni, de azt részemről tudni kell, hogy nálam az énektudás nem minden. Leénekelheted a csillagokat is égről, de azt kihallom, hogy az a hang, amin énekelsz, az nem természetes hangod, hanem csinált hang, az ilyet olyan 3-4 pontra értékelnék 10-es skálán. Valamint fontos az is, hogy mennyire tudsz érzelemmel énekelni, mennyire érzed át a dal hangulatát, és a dalválasztás sem utolsó. Az nemcsak azért fontos, hogy megmutasd, mennyire tudsz azonosulni a dallal, hanem, hogy az mennyire fekszik a hangodhoz. És, persze milyen hangulatot tudsz az előadásoddal csinálni. Szó nincs arról, hogy ki mekkora koncertet csinál, hanem arról, hogy hallatszódjon, hogy mennyire élvezed a dalt, amit énekelsz, hiszen a közönség is csak akkor tudja élvezni, ha te is élvezed. És erre valamiért csak nagyon kevesen képesek.

Ezt amolyan bátorításként írtam, hogy ne jelentkezzetek csak azért, mert úgy gondoljátok, hogy nincs énekhangotok. Mondjuk régi tapasztalatom az, hogy mindig annak van önkritikája, akinek van énekhangja, akinek meg nincs, az orrba-szájba énekel. Többminden is számít egy-egy éneknél, és lehet, hogy egy olyan versenyző, akinek nincs akkora hangja, az több pontot kaphat, mint az, aki ha megszólal, épp, hogy nem repednek be az ablaküvegek. Úgyhogy legyetek bátrak, és jöjjön el mindenki. :)

Nincsenek megjegyzések: