2012. augusztus 31., péntek

Ismerkedés a Dürer Kerttel

Ahogy tavaly a ShibuyaCon előtt elkísértem bagszit a Garay Üzletházba megnézni, hogy milyen lesz az a con, most is eljöttem, bár most szervezőként is érdekelt, hogy milyen a helyszín. 20 órára beszéltünk meg találkozót a Dürer előtt, oda is értünk addigra, de volt vagy negyed 9, mire teljes lett a létszám. Bementünk. Az előtér még nem is volt annyira rossz, de a folyosó... Hát, vakargattam a fejem rendesen, hogy biztos, hogy jó lesz con helyszínnek? A falak díszítése eléggé érdekes, és a régi berendezések sem csillapították a szkepticizmusomat. Igazából így pucéran, díszítés nélkül valahogy nem tudom elképzelni, hogy itt animés fangörlök rohangásszanak jobbra-balra. Szerintem nagyon sok fog múlni a dekoráción, hogy fogják kidíszíteni a folyosót, mert ez így ebben az állapotban nem valami bíztató. Ami még rettenetesen zavart, az a sötétség. Vagyis a korrekt világítás hiánya. Ugyanis a hosszúkás folyosón csak energiatakarékos izzók voltak, és olyan búra, mely naracssárgára festette a színét, szinte félhomály volt. Ha még a búra sem lenne, akkor VámpírCont lehetne tartani. Eleinte nagyon kétkedve néztem szét, aztán arra jutottam magamban, hogy ha mind a dekorációt meg tudják oldani, hogy "conos" feelingje legyen, mind a világítást meg tudják oldani, hogy azért normál fényerő legyen, akkor lehet itt még jó dolgokat csinálni.

A nagy- és a kisterem egészen jók, egészen tetszetősek. A kisterem lesz az én privilégiumom, ugyanis ott lesz a karaoke. Ez igen, itt lehet jó karaokét csinálni! Egy nagy színpad is lesz, ott lesz a monitor az énekesnek, vásznon látják a többiek, amit az énekes lát, és nekünk ott lesz a laptopunk, és az egyéb dolgok. Szétnézni nagyon nem volt lehetőségünk a kisteremben, mert egy együttes próbált, és akkora hangerejük volt, hogy ki kellett jönnöm, mert már komolyan kezdtem érezni, hogy meg fogok süketülni. És ugyanakkor arra a negatív megállapításra kellett jutnom, hogy lehet, hogy fel kell adjam az énekesi álmomat. Mert ha egy koncert próbán ekkora hangerő van, mekkora lehet magán az élő koncerten. O_O Rövid időn belül Tinnitus vinné el a hallásomat. Vagy van erre megoldás? Egyébként feelinges egy koncertpróba. Visszatérve a karaokéra, nagyon úgy tűnik, hogy konferancié leszek, nekem annyi. :D Gondolkodtam azon, hogy egyébként milyen lennék mikrofonnal a kezemben, és arra jöttem rá, hogy ha lenne önbizalmam, akkor egész jó szövegeim lennének. Ha nem vetném meg egyáltalán az alkoholt, akkor azt is mondhatnám, hogy ha egy kis házipáleszt innék, eléggé laza csávó lennék. De remélem, hogy kiderül 2 hét múlva vasárnap, hogy nem kell nekem külső segítség ahhoz, hogy beszélni is tudjak a mikrofonba ne csak énekelni. (ugye tudok énekelni? O_O) A nagyterem egyébként kisebb, mint a Hungexpo, és a Petőfi Csarnok nagyterme, én konkrétan azt hittem, hogy ez is egy kisterem. De aztán szétnézve arra jutottam magamban, hogy alkalmas lesz vetítésekre. Nagyon remélem, hogy megkapjuk a két termet (melyek összenyithatók) konzolnak. Ha az nem lesz, nem is tudom, hol fogunk játszani.

Miután megnéztük az egyik oldalt, átmentünk a másik oldalra, amit "chill" teremnek hívnak. Én nem is tudom, hogy min voltam jobban kiakadva, az elképesztő dohos szagon, vagy a fal díszítésén. Hogy ebből mi lesz... Ide is elkélne egy őszi nagytakarítás, és egy nagy dekoráció vasárnapra. De azt a termet nyáron zárva tartják, és nem tartom kizártnak, hogy hónapok után most nyitották ki nekünk másodjára (előszörre akkor, amikor az első MAT-os banda volt körbenézni). Ezután kimentünk a kert részhez. Csak remélni tudom, hogy nem fog bejönni az idokep.hu jóslata, és nem lesz zivatar aznap, ugyanis nagyon kellemes, és hangulatos ez a hely. És a busz ott hátul nagy ötlet. :D Ott lesz a rajzverseny. Kültéren még nem tudom, hogy mi lesz.

Ott kint beszélgettek a lányok sokat, meg a bejáratnál utána. Én nem vagyok annyira benne a szervezésben, én csak a karaokét csinálom. Hallottam, hogy probléma rendesen van még. Most is kiderült 1-2 dolog, hogy mit nem lehet csinálni, remélhetőleg találnak rá megoldást. Végül mindenki hazament.

Nincsenek megjegyzések: