2012. január 1., vasárnap

In England 12th Day – New Year's Day GAIA2012

Azt hiszem erre az évre azt a legjobb kívánni, hogy világvége-mentes Boldog új évet! Felfogtátok, hogy 2012 van, az az év, melyre a nagy világvégét jósolták? Pedig csak arról van szó, hogy kiakadt a maják naptára 2012. december 21-nél, és ebből máris tragédiát kell csinálni. De hallottam olyan verziót is, hogy nem lesz világvége (mily meglepő), hanem december 21-22-23-án három napos sötétség lepi el a Földet, melynek hatására megváltozik az emberek gondolkodása, és sokkal kevésbébb lesz anyagias ez a világ. Ha csak ennyin múlna, én várom azt a bizonyos három napos sötétséget. De a legnagyobb esély arra van, hogy december 21-én ugyanúgy felkel a Nap, és ugyanúgy történnek a világban a dolgok, mint bármikor máskor, és 2013-ban meg nevetve fogjuk nézni a 2012-ről készült világvége-filmeket.

De Okui Masamit is megihlette ez az év, a 2007-es Masami Life albumára felkerült egy GAIA2012 című dal:

http://www.youtube.com/watch?v=9QVp8vFOh1E

Nem, nem a világvégéről énekel, hanem arról, hogy csak közös erővel fordíthatjuk jobbra a sorsunkat, de tény, hogy őt is megihlette az idei év, és írt egy nagyszerű dalt erről az évről. Érdekes úgy hallgatni, hogy aktuális. De 2015-ről meg úgy fogunk majd megemlékezni, hogy a Neon Genesis Evangelion éve.

Egyébként ma nem történt mifelénk semmi különös, csak délután mentünk a közeli parkba egy kicsit sétálni, hogy ne csak otthon legyünk egész nap. Múlt hét óta nagyon megemelkedett a vízszint, félelmetesen sok eső esik Angliában!

Nincsenek megjegyzések: