2010. szeptember 26., vasárnap

A Warez megbosszulja magát

Istenem, nem hittem volna, hogy ennyire lesz hatása annak, hogy kipróbáltam a Homebrew Channelt Wiire. -_- Ugye írtam, hogy egyszer próbáltam elindítani az illegálisan letöltött játékokat, a 4.3-as Wii System mellett, de nem sikerült.

Ezeket letöröltem, és péntek óta megpróbálom legálisan letölteni, de nem sikerül... Három játékot szeretnék letölteni: Super Mario 64, Mario Golf és Super Smash Bros. Most ebből az első kettő volt meg illegálisan. A SSB-t sikerült leszedni, de a másik kettőt nem. Először a 202011-es error code-ot írta ki. Erre három megoldást találtam az interneten:

  1. Várjak egy kicsit, valószínűleg túlterhelt a Nintendo szervere.
  2. Állítsam át a wireless router channeljét 1-esre vagy 11-esre.
  3. Erre nem emlékszem, de azt tudtam, hogy az képtelenség...

Az első eléggé valószínűtlen, a második sem jött be... Szombat reggel gondoltam arra, hogy nem lehet, hogy azért nem tudja letölteni, mert látja az illegális verziók mentéseit, és ütik egymást? Hát ott díszelegnek a mentésel között. Letöröltem a Mario Golf, a Super Mario 64 és a Paper Mario mentéseket. Így már majdnem megindult a letöltés, de most a 204036-os error code-dal találkoztam.

Ma reggel jött bagszitól a megoldás, hogy az volt a hiba, hogy mind a játékokat, mind a mentéseket csatornákon keresztül töröltem, ezáltal egy apró töredéke megmaradt a játéknak. Ne kérdezzétek miért, én sem értem. És erre két megoldás van:

  1. Szerezni Homebrew Channelt, és WAD manager segítségével újra feltenni ezt a három játékot, majd törölni azokat a WAD által, így végleg törlődve lesznek.
  2. Az egész Wii memória megformázása.

A második lépés szinte öngyilkosság lenne, mert nemcsak hogy minden mentés elveszne, de a Wii Shop Channelből letöltött játékokat sem tudnám újra megszerezni, mert a WSC adatai is elvesznek. A 4.3-as systemre Homebrew-t feltenni igencsak macerás lenne, és downgrade-elni bagszi elmondása szerint csak Homebrew-val lehet. Viszont ahhoz, hogy legyen Homebrew downgrade-elni kell a Wiit. A 22-es csapdája...

Amiben még reménykedek az az, hogy ha lehet update-elni a Wiit, akkor a töredék-memóriák elvesznek... Vagy nem tudom, de jó lenne erre valami megoldást találni úgy, hogy ne kelljen formázni semmit. Nem hittem volna, hogy a warez káros hatásai ilyen hosszútávon fognak jelentkezni. T_T

Nincsenek megjegyzések: