2012. december 13., csütörtök

Nagy utazás

Lehetne ezt jövő szombaton mondani, de ma sem volt semmi eljönni Békéscsabára, elég sok cuccom volt. A végére már kezdett fájni a karom. A helyzet a következő: Felmondtuk ezt az albérletet. Semmi baj nem volt a főbérlővel, sőt! Bár mindenki ilyen normális lenne 86-87 éves korára, igen jó véleményem lenne az idős emberekről. Bármit meg lehetett beszélni vele az albérlet kapcsán, nyitott volt a kommunikációra, ám a probléma az, hogy ott csak nyáron jó lakni, de akkor nagyon. De most télen... Egyrészt, ha jól tudom, drága a konvektoros fűtés, másrészt meg nem lehetett szellőztetni a fürdőszobában, és a konyhában, mert nagyon bejött a hideg, így meg penészedik az a két helység. A konyhában meg már annyira ellepte a sarkokat a penész, hogy szinte már díszítették a falat. Én tudom, hogy az azért van, mert nem szellőztettem, de ha meg kinyitom az ablakot, akkor meg a konvetort kell a hetesig feltekerni, aztán meg lehet fizetni a gázszámlát. Így is igyekeztem spórolni a gázzal, bár ez a hét nagyon hideg volt. November 7-e óta máig írtam minden nap a gázóra állást, az elején, amikor csak az őrláng ment, akkor ilyen 0,7 m3 gáz fogyott, de az utóbbi napokban 3-4 m3 ment el egy nap, és a számla alapján kb. 100 forint egy m3 gáz, így egy fagyos januári hónapra akár 10.000 forintos gázszámla jönne ki, és csak egy 20 m2-es kis lakást fűtök.

Alapból szeretem az ilyen kis házakat, nagyon kellemes hangulatuk van, és érdekes, hogy többen is jöttek hozzám, mindenki mondta, hogy szívesen lakna itt. Ez részben Kispest érdeme. Én is szeretek itt lakni, mert olyan kellemes a légköre, mert már nem annyira a belváros, de a Határ útnak köszönhetően könnyű elérni a belvárost. Vagy a hármas metró által, vagy a 99-es busz által a Blaha Lujza térre lehet eljutni. Bár a 99-es busz azon kevés BKV járatok közé tartozik, melyről azt mondom, hogy csak végső esetben, mert átmegy a VIII. kerület problémás helyein.

A házat egyébként nem csak a fűtés miatt mondtuk fel, hanem mert amíg nincs biztos munkám, addig nem tudunk önálló albérletet vállalni. Nem sok a 30.000 forint érte havonta, de ha szobába megyek januárban, azt sokkal könnyebben tudjuk fenntartani. Úgyhogy januárban ez lesz a felállás, ha visszatérek. És akár panel is lehet. Most, hogy itt vagyok anyámnál, ez a meleg nagyon kellemes, ami itt van. :) És ami meglepett: Pesten alig volt hó, míg itt Békéscsabán legalább 10 cm-es hótakaró van.

Nyilván nem hoztam magammal az összes cuccot, a költöztetés kicsit problémás lesz. Azért akarunk mindent hazahozni, mert ha januárban olyan szobát bérlek ki, mely berendezett, akkor mit kezdek a dolgaimmal? Azok itt lesznek a tárolóban. Gondolkodtam azon is, hogy ott hagyom az albérletben a cuccaimat, de a ház eladásra került, és ha pont sikerül addig eladni, amíg én itt, vagy Angliában vagyok? O_O Az egy vicces szituáció lenne, hiszen a ködös albionból nehezen tudnék azonnal hazarepüni, mondtam is Pista bácsinak, hogy Angliában leszek az ünnepek alatt. Egyébként, mint albérlet kifejezetten jó az a ház, de ha valaki megveszi magának, az számítson arra, hogy alaposan fel kell újítani. Mert bár szigetelve van, és elég jók a berendezések (úgy tudom, hogy ott hagyja, ő már nem akar visszatérni oda többet), de például a szoba padlóját én kicseréltetném, az ajtók nagyon régiek, a fürdőszobát jó lenne megfiatalítani.

Nincsenek megjegyzések: