2012. december 20., csütörtök

Itthon van minden

Az éjszaka folyamán hazacuccoltunk mindent Békéscsabára. Hát, nem volt egy semmi munka, egyvalamire már most megesküszöm: Ha visszamegyek Pestre, akkor legfeljebb két utazótáskányi cuccot viszek magammal! Nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is megterhelő. Rengeteg minden volt, de mivel ismerős által volt a szállító, ezért viszonylag olcsón vállalta, és rendkívül segítőkész volt, még itt Békéscsabán is, amikor pakoltunk ki a tárolóban, akkor is segített mindent úgy elrendezni, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja a rengeteg cucc.

Tegnapelőtt délután vitt ki Pestre, majd tegnap kicsit késve érkezett meg, olyan 20 óra fele, és mivel bagszihoz is kerültek cuccok, ezért jóformán éjfél lett, mire MINDEN össze lett pakolva, és el tudtunk indulni. Kecskeméten megálltunk, és hajnali 4 óra lett, mire Békéscsabára értünk. 5 óra lett, mire végeztünk mindennel.

Eddig 5 helyen voltam albérletben, ahány hely, annyiféle tapasztalat:

  1. 2010. június 23. - 2010. szeptember 5.
    XVII. kerület, Felsőbánya utca
    Szinte már retro feeling. :D Nem volt rossz hely, bár az biztos, hogy egy kicsit elhamarkodottan választottam ezt. Aznap jöttem fel, és ahogy szétnéztem, akkor ezt találtam a legalkalmasabbnak. Nagyon kint van a külvárosban, Rákoshegy vasútállomás mellett. Ugyan a 98-as busz elvisz Kőbánya-Kispestre, de kb. 30 perc volt, és ha onnan mondjuk még a Nyugatiba akarnék eljutni, legalább 1 órával előtte kellett elindulni. A főbérlő eléggé zsémbes volt, alapból normális, ha valami jó történt, akkor örült, de például, amikor elmentem onnan, nagyon ideges volt. Mert csak 2 hónapig voltam ott, és olyan problémás kiadni a házrészt. Sajnos ez van, ez már nem az én dolgom.
  2. 2010. szeptember 5. - 2011. március 26.
    XIII. kerület, Faludi utca
    Azért költöztem el onnan, mert Mystra jelentkezett, hogy Pestre jön egyetemre, és egyszer így tök spontán felmerült a költözés, és megvalósult. Egy 35 m2-es másfél szobás panelban laktunk, én voltam a kis szobában. Imádtam itt lakni, ezt a házat szerettem a legjobban. Úgy az egész jó hangulatú volt, és a téli fűtés maga volt a mennyország. Középen volt az emeleten, körbe volt fűtve, így nekünk egyáltalán nem kellett fűteni, így télen jó gázszámla volt. A főbérlőt nagyon szerettem, jókat beszélgettünk. Sajnos nem megegyezés miatt költöztünk szét.
  3. 2011. március 26. - 2012. május 26.
    XIX. kerület, Kisfaludy utca
    Hát, érdekes egy hely volt, mégis itt voltam a legtovább, azért, mert szerettem Kispesten lakni. Egy fiatal pár lakott a nagy szobában, én a kicsibe költöztem be. Érdekes pár volt, hogy mennyire voltak hitelesek, arra talán elég lesz annyit mondani, hogy nekem kb. 1 hónap múlva esett le, hogy talán van köztük valami. De utána is többször vakartam a fejem, én nem ilyen párkapcsolatot képzelek el magamnak. Mindegy, ez már az ő dolguk. Sajnos eléggé szűk látókörűek voltak, így nem mindig tudtam megegyezni velük. A helyet szinte soha nem éreztem otthonosnak, mindig olyan feszült volt a légkör. Ezért is örültem zsida jelentkezésének.
  4. 2012. május 26. - 2012. augusztus 10.
    XIII. kerület, Madarász Viktor utca
    Felújítás közben vettük bérbe ezt a házat, voltak ígéretek, hogy lesznek munkálatok, de ezek sorra elmaradtak, és megelégeltem ezt. A másik meg az, hogy a főbérlő sem volt tiszta számomra. Bár nem veszekedtünk, de nem tudtunk olyan kopromisszumot kötni, ami mindkettőnknek jó lett volna. Annak viszont nagyon örülök, hogy zsidával bár többször vitáztunk, de mindig meg tudtunk beszélni, és végül békében költöztünk szét.
  5. 2012. augusztus 10. - 2012. december 19.
    XIX. kerület, Ady Endre út
    Jóformán a ház előtt állt meg a 42-es villamos. Nyáron nagyon jó volt abban a házban lakni, de most télen... szinte választani kellett, hogy vagy spórolok a gázzal, vagy nem nedvesedik át a fal. Most így utólag beismerem, hogy kicsit felelőtlen döntés volt saját albérletbe menni, jobb lett volna most is szobába menni, mert akkor valószínűleg nem kellene most elköltözni. A főbérlő meg a saját "rendességét" a kaució miatti elszámolások után sajnos egy kicsit megcáfolta.

De ez már így alakult. Mindent megteszek annak érdekében, hogy januárban minél előbb visszamehessek, és lehetőleg hamar találjak munkát.

Nincsenek megjegyzések: