2011. március 28., hétfő

Nintendo 3DS próba után

Tehát elmentem pénteken a WestEndben levő Media Marktba kipróbálni a 3DS-t. Fűű, hát nagyon meglepő. Mindenek előtt már az, hogy vannak árkülönbségek. Még délelőtt benéztem az Europarkban, és az ottani 576-ban láttam, hogy a konzol ott 69.990 Ft. Olcsóbb hivatalos áron adják a gépet egy 576-ban, milyen ritka pillanat. Még ugye a Game Parkban ennyi. Aztán felmentem a Saturnban, itt 71.990 Ft. Licitálunk, licitálunk... Majd 15 órára megérkeztem a WestEndben levő Media Marktba, itt már 74.990 forint. Mondhatom, nagyon szép, hogy ekkora árrést tesznek rá. -_- A lányok kicsit késve érkeztek meg, hozzájuk volt kötve a 3DS. Hát nem semmi. Kisebb, mint amilyennek elképzeltem. O_O Én azt hittem, hogy a DSi XL mellé, majd nem fogom tudni eldönteni, hogy melyik a nagyobb, ehhez képest akkora, mint egy sima DSi. Hát nagyon szép. De tényleg. Eleinte 2D-ben nyomtam a Face ... nevű játékkal (nem jut eszembe a másik szó), hát ez nagyon ötletes! Az a lényege, hogy csinál rólad egy képet, és te harcolsz önmagad ellen. :D De úgy, hogy a kamera végig aktiválva van, tehát a játék háttere az, ahol te vagy. Baromi ötletes. És ha lövöd az ellenfeledet, tehát önmagadat, akkor a hátteret is lőjuk, ezáltal az hullámzik, vagy "eltörik", és valahányszor visszatérek oda, ott már csak a feketeség látszik.

A Mii készítős részleg jó, bár véleményem szerint, amit csinált rólam kép által, az nem hasonlít rám. De azt aztán szabadon lehet alakítgatni, aztán bekerül a többi közé ugyanúgy, mint a Wii-nek a Mii channeljébe.

Aztán jött a NintenDogs & Cats. Szerettem volna macskát magamnak, de úgy tűnik, azt külön meg kell találni. Na, ekkor csúsztattam a képernyőt 3D-sre. Nagyon durva! O_O 100%-os tökéletes, precíz térbeli hatás. Amikor kivittem sétáltatni a kutyát, akkor tényleg olyan érzés, mintha egy valódi utca jelenne meg előttem. És a kutya térben mozog, tudtam irányítani, hogy merre menjen, hozott csomagot. Bár, hogy a cicákon kívül tartalmaz-e többet a program, azt nem tudom, nagyon tovább nem mentem.

A zenelejátszó részleg csak nem támogatja végre az mp3-at? Úgy tűnik, hogy de. És ennek örülök. És remélem, hogy végre jó minőségűen szólalnak meg a zenék! A DSi egy érdekes eszköz zenelejátszás terén. Csak AAC-formátumot támogat, és maga a hangszórója meglehetősen hangos, viszont, ha fülhallgatón keresztül hallgatom, akkor meg nagyon halk. Kipróbáltam a metrón, annak hangereje úgy elnyomta a zenét, mint annak a rendje.

Nagyjából ennyire voltam kíváncsi. Később rátelefonáltam bagszira, hogy van ilyen lehetőség, hogy ki lehet próbálni a 3DS-t, jöjjön el velem a WestEndbe, 21 óráig van lehetőség. Természetesen ki nem hagyta, de előtte el kellett mennie Uranékhoz MAT elnökségi gyűlésre. Olyan fél 8 körül telefonált rám, hogy mehetünk. Találkoztunk a Gyöngyösi utcai metrómegállónál, onnan mentünk a Lehel térre, az ottani bejárathoz mentünk a WestEndbe. Amíg bagszi Uranéknál volt, addig sem volt megáltalkodott hozni a formáját, és megcsinálta papírból a Nintendo 3DS egyedi logóját, egy piros és egy kék szemüveg áthúzva. Ez látható a lányok pólóján. És bagszi megcsinálta ezt a szemüveget papírból! :D Nagyon odavág. Ötletes akart lenni, minden követ megmozgat, hogy nyerhessen egy 3DS-t. Ugyanis, akik hozzájárultak, azokat lefényképezték a lányok, és kitették a Facebookra, és aki a legtöbb szavazatot ("magyarul" lájk, de gyűlölöm ezt a szót, hogy ennyire elterjedt nálunk) kapja, az biza nyer egy 3DS-t! De ez megint olyan dolog, és ezt őszintén meg is mondtuk a lányoknak, hogy kinek van több ismerőse... És ezt a lányok is elismerték. Bagszi nagyon ötletes, van 107 szavazata, de van egy másik képen 2 srác, azoknak meg lassan 300 van. Sajnálatos, hogy erről szól a dolog, pedig ahogy átfutottam a képeket, bagszi magasan megérdemelné a győzelmet. De neki is nagyon tetszik a konzol, csak még lelkesebb lett. Iwata egyébként azt nyilatkozta, hogy nem terveznek több verziót kiadni a 3DS-ből, bár azért egy 3DS XL-t még el tudnék képzelni. Úgyhogy jó dolog, és remélem, hogy idővel meg tudom szedni magamat úgy anyagilag, hogy tudjak venni egyet.

Nincsenek megjegyzések: