2011. március 7., hétfő

JAM Project

Bevallom őszintén, hogy Okui Masami ide vagy oda, komolyabban soha nem érdeklődtem az együttes iránt. Van egy pár számuk, ami nagyon tetszik, de ennyi. Egyszerűen azért, mert nem tudok 100%-ig azonosulni a zenéjükkel, mindazonáltal, hogy amit csinálnak a koncertjeiken, az tényleg... énekes legyen a talpán, aki utánuk csinálja! Nem sok énekes-előadóban van annyi erő, mint bennük! A zene, amit csinálnak úgy neveztem el magamban, hogy "heroikus rock zene". Nem is kell érteni a szöveget, a zene hangulatából ki lehet venni, hogy olyan, mintha egy emberről énekelnének, akit hősnek, világmegmentőnek állítanak be, és indul a nagy harcra. Elég sok daluk ilyen, ezért lehet egy kalap alá venni őket. A címek is sokat árulkodnak: CRUSH GEAR FIGHT!!, LADY FIGHTER, Over the Top!, Danger Zone, Go! Go! Rescue, SKILL, BREAK OUT, VICTORY, Rescue Fire, Battle no Limit! és még sokáig lehetne sorolni. Persze nem csak ilyen daluk van, azért széles a választék, de nagyrészt az ilyenek jellemzik az együttes repertoárját. De amit csinálnak, azt annyira jól csinálják, hogy beleremeg az ember, ha látja őket egy koncertfelvételen, tehát nagyon hitelesek.

2010. december 22-én jelent meg a nagy 10 éves válogatásalbumuk, a JAM Project 10th Anniversary Complete Box. Ez tartalmazza a 7 válogatásalbumukat, plusz egy bónusz lemezt, valamint 4 DVD-t. Tehát 12 lemezt tartalmaz a díszdoboz, és meg kell hagyni, szépen beárazták. 29.800 yen az ára, ami forintba durván 71.000 forint. Nem, nem tervezem megvenni, már csak azért sem, mert már elfogyott az összes. :D Úgy tűnik, csak limitált példányszámban lehetett kapni. Szokatlannak is tartottam, hogy bár az Oricon charton 43. helyet ért el, de csak 1 hétig volt listán. Ez azért ritka. És a CDJapannél is már "Out of Print" állapotban van, ami azt jelenti, hogy nemcsak náluk fogyott el, hanem a kiadó nem is gyárt belőle többet.

Tehát, megszereztem a teljes boxot. És meghallgattam az első CD-t, és azt kell mondjam, hogy azért a heroikus dalokon belül is igencsak változatos a stílus. Például a LADY FIGHTER! és a Danger Zone nagyon jó dalok! Így végighallgatva azt kell mondjam, hogy eddig is tudtam, hogy miért ennyire sikeresek, de így... Érdemes lesz komolyabban figyelni rájuk. Most épp a legsikeresebb kislemezüket, a SKILL-t hallgatom. Ezzel a dallal mindig tarolnak!

Nincsenek megjegyzések: