2011. március 1., kedd

Eredeti Okui Masami: Do-can CD

Újabb CD-vel bővült az Okui Masami-gyűjteményem, így már 10 albumom van a művésznőtől. :) Szeretem ezt az albumot, ez volt az első, amit igazán megszerettem, amikor 2007-2008 tájékán megismerkedtem az énekesnő albumaival. Köszönhetően az olyan daloknak, mint a kiss in the dark, BIG-3 és a CLIMAX. Az első kettő az a tipikus kedvenc stílus, a harmadik dalban nincs nagy különlegesség, azért tetszett meg nekem annyira, mert az egész egy szép ívet vezet le. Van eleje, van vége, és nagyon egyben van az egész, nagyon kellemes hangzás. A Shiawasette meg az az őszintén vidám dal a beteljesedett szerelem adta boldogság-érzetről (Shiawasette = Boldogság). Nem nyálas, de annyira szép, és hiteles, az első hallgatás után nagyon megszerettem. Mint az albumainak döntő többségét, ezt is egy szép balladával zárja. A Dareka ga, Dareka wo (Valaki valakiért) nem az a fajta lassú dal, amit nem szeretek. Ebben a stílusban sokkal szebb számomra a V-sit. albumot lezáró Friends dal. És bár mára már lecsengett az a "majdnem tökéletes album" státusz, de még is nagyon jó volt hallgatni. :)

De sajnos kénytelen voltam EMS Airmail-lel kérni a CD-t, vagyis kapsz egy számot, így nyilvántartás alá kerül, hogy hol tart épp a csomagod. Ugyanis azalatt a 8 hónap alatt, mióta itt vagyok Pesten, háromszor veszett már el csomagom... És ezt már nem akartam megkockáztatni. Nemrég beszéltem, egy a lépcsőházban lakó idős úrral, és azt mondta, hogy erre a postások nem igazán lelkiismeretesek. Nagyon szép... Durván 5 éve csinálom már ezt az internetes rendelgetés dolgot, Békéscsabán több, mint 4 év alatt egyetlen egyszer veszett el egy csomag. Mivel nem is volt olyan nagy értékű, ezért azt mondtam magamban, hogy előfordulhat, de ez a 8 hónap alatt 3× az azért már nincs jól.

Elég vicces szituáció történt. Csütörtökön megyek haza Békéscsabára, a vonatjegyet ma vettem meg. Visszafele jövet benéztem a WestEndbe, látom, nyílt egy konzolbolt! Annyira nem új, mert eddig a mozgólépcsőnél volt egy kis standjuk, hát úgy tűnik, annyira bejött nekik az üzlet, hogy saját üzletrészük lett. És kibővítették a választékukat Nintendo és PC játékokkal, eddig csak Sony-val és Microsofttal foglalkoztak. Nézem a Nintendo játékokat, épp nyúlnék az egyikért megnézni, erre a hátam mögül hallom: "Szó sem lehet róla!" Kicsit megijedtem, azt hittem, hogy valami rosszat csinálok, azt láttam, hogy az eladó beszélgetett telefonon. Gyorsan tisztáztuk, hogy nem nekem szólt. :D Jobb áraik vannak. Nem a legolcsóbbak, de nem egy 576. Ja igen, az 576-tal szemben vannak! Úgyhogy érdekesen mutat. De jónak tűnik, mondták, hogy komolyan terveznek foglalkozni a Nintendóval, még kicsi volt a választék, hogy folyamatosan bővítik. Jó lesz, ha bejön nekik.

Nincsenek megjegyzések: