2010. október 16., szombat

Okui Masami 15 éve

Idén jelent meg 15 éve Okui Masami első nagylemeze, ennek alkalmából úgy érzem, hogy nekem, mint rajongóként illő megemlékezni erről a 15 évről. Hiszen aki jobban ismeri az énekesnő pályafutását, az talán elmondja róla, hogy ha valaki, akkor ő megérdemelte volna, hogy az Oricon chart élére kerüljön. Persze Japánban is - annak ellenére, hogy teret adnak a tehetséges egyéniségeknek - ugyanúgy a kiadók szabják meg, hogy mi kerülhet a toplista csúcsára. Persze ez nem azt jelenti, hogy senki nem érdemelte meg, aki felkerült az 1. helyre, de némileg másképp festene a lista, ha a tehetség lenne az etalon.

Talán maga Okui Masami az, aki nem vágyott oda, mert talán ő maga is látta, hogy mivel jár az, ha valaki az első helyre felkerült. Ő nagyon boldog volt azzal, hogy van egy maroknyi ember, aki szereti a zenéjét, fantasztikus emberekkel barátkozott meg a szakmában, és nem utolsó sorban ő a japán munkamorál élő példája. Amellett, hogy az elmúlt 15 évben 221 dala jelent meg összesen 25 albumot (beleértve az élő- válogatás, feldolgozás, és Tribute albumokat is), 45 kislemezt, 13 DVD-t jelentetett meg, megannyi énekes-zenésztársának írt zenét, vokálozott alattuk, hangszerelte, megszervezte az Animelo Summer Live-ot, ahova, ha kell betegen is fellépett, hogy ne hagyja cserben a rajongóit. És itt van 42 évesen és még mindig fáradhatatlan. Úgy tűnik teljesen alárendelte magát a zenélésnek, hisz élettársa sincs.

És szeretnék saját erőmből még nagyobb ismerettséget adni az énekesnőnek, méghozzá úgy, hogy top listát csinálok a dalokból. Tanakodtam azon, hogy milyen legyen a lista, arra jutottam magamban, hogy talán egy Top 50-es lista lenne az, amelyik szinte az összes dala benne lenne, melyet nagyon szeretek. Holnaptól naponta egyet-egyet nyilvánosságra hoznék, és ha ebben az ütemben haladunk, akkor kb. december elejére érnénk az 1. helyezett dalra. YouTube videókat is teszek ki a dalokról, remélem, ezáltal segítek abban, hogy jobban megismerjék az énekesnőt.

Nincsenek megjegyzések: