2010. október 1., péntek

ElőMondoCon

Istenem, nem hiszem el, hogy ilyen gyorsan telik az idő. Mintha tegnap lett volna július vége, amikor előrendeltem, kedvezményes, 3000 forintos áron a jegyet. De tényleg, megtapasztaltam azt, hogy ha valamit nagyon várok, akkor nagyon telik az idő.

Alig vártam, hogy szabaduljak Számvitelről, annyira unalmas óra. Elsősorban azért, mert már 4 éve tanulom, és megint az elejétől, és eddig nekem semmi nem új. Alig vártam, hogy végre hazajöjjek. Ma is volt egy kisebb összejövetel, itt volt Leea, meg itt van még Kazuko és Tsuki. Jól éreztük magunkat. Beszélgettünk, AMV-ket és KFN-eket is néztünk. Most is volt egy elszólásom, amikor Leeát kérdeztem:

- Holnap ugye ruhába jössz MondoConra?

Persze kitört a röhögés, de nyilván tudták, hogy cosplayre gondoltam. ^^'  Tehát Cosplayben jön. De egész jókat beszélgettünk, Leea mesélte, hogy best of rémálma az érettségiztetés. Konstatálta, hogy nem kell nagy értelem ahhoz, hogy átmenjen bárki is az érettségin. Kazuko megmutatta az általa készített AMV-t, amivel bejutott a döntőbe, és tökre meglepődött rajta. Valóban nem kelt olyan nagy hatást, de azért jó lett. Aztán néztünk még egy pár Mystra által készített kfn-t. Apropó, Mystra: Most már ő is ír blogot. Betettem a linkek közé is, csak gondoltam, hogy esetleg ott nem feltűnő, legyen itt is. Meg a linkek részleget egy kicsit átrendeztem, meg megcsináltam, hogy mindegyi külön fülön jelenjen meg. Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy nem szeretjük, ha ugyanabban a fülben nyílik meg, ezzel eltűnik az eredeti webhely. Ezért döntöttem így. De visszatérve Mystra kfn-jeire, nagyon szeretem, hogy mindig olyanokat csinál, hogy nagyon szereti effektezni, meg minden, de nem zavaró. Sokan úgy csinálnak kfn-t, hogy megy a szöveg, miközben hirtelen ugrik egyet a kép, és az iszonyatosan zavaró. De Mystra ezeket nagyon jól megoldja. Meg Leea azt is mondja, hogy nem szereti, ha ugrik a szótag, mert akkor nem látja az utána következő éneklendő szótagokat. Mondtam neki, hogy nekem van egy pár, ahol pofonvág a szótag. ^^' Aztán Tsuki és Leea elénekelték a Pandora Hearts: Parallel Heartsot, jók voltak. Szóval a hangulat megvan, de hogy holnap mikor kelünk? Meg, hogy ők mikor terveznek indulni, azt nem tudom.

Tapasztalatok az előző MondoConokról, hogy érdemes minél hamarabb menni, mert pl. a tavaszi conon is az a lány, aki az elővételes laptopnál volt, elég sokat bénázott, embereket esetenként percekig keresett. És én szeretnék minél hamarabb bejutni, úgyhogy elképzelhető, hogy elég hamar megyek már, nem tudom, hogy mikor jönnek a lányok, Kazuko mondta, hogy 8-ra tervez menni, mint segítő. Lehet, hogy követem / követjük őt. Nézem, hogy reggel 6°C lesz, úgyhogy kénytelen leszek kabátot felvenni. De már nagyon benne vagyok... Holnap reggel szerintem még összedobok egy postot a gondolataimról. ^^

Nincsenek megjegyzések: