2012. február 3., péntek

Eladó Nintendo DSi XL és Nintendo 3DS tapasztalatok

Eladósorba tettem a Nintendo DSi XL-emet. Két ok miatt döntöttem így: Egyrészt, mert pénz bármikor kellhet, és szeretném félretenni, másrészt meg nagyon szeretném a Mario pakkos DSi XL-t, a 25. évfordulósat, az nagyon szép lett. Akit érdekel, a vaterán megnézheti, 20.000 forintért tettem ki, de akinek azonnal kell, az 30.000 forintért viheti.

Lett is volna egy vevő rá, akivel megegyeztem, hogy 20.000 forint, + a 3DS ambassador játékok. Belement. Találkoztunk, átadta a 3DS-ét, majd hétfőn visszacseréljük, és odaadom neki a DSi XL-t is. Eljöttem bagszihoz, rácsatlakoztattuk a nethez az ő és az én 3DS-emet, és elkezdtem transferelni, ugyanis System Transferrel vittem volna át a játékokat. És a feltételes móddal már el is lőttem a poént, hogy nem történt meg a transfer. Ugyanis a 3DS-em figyelmeztet, hogy lehet szó transferről, de akkor MINDEN eddigi adat törlődik, vagy lehet nem törölni is, de az előző 3DS fájlok használhatatlanok lesznek. Nem kicsit voltam megdöbbenve. De akkor ez így nagyon nincs rendben. Eleve már az meglepett, hogy nem lehetett részleges transfert csinálni, mint a DSi XL, és 3DS között. 2 3DS között csak teljes transfert lehet csinálni, és úgy, hogy arról a 3DS-ről, mely kapja az adatokat, minden törlődik. Hát ez így nem jó... Mert azért, ha már megvan a Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, nem kéne elveszíteni, meg a Mii Plázás képeket, már 4 teljes.

Szóval ez érdekes, és megmondom őszintén, nem is értem a logikáját, hogy ha a Nintendo DSi XL és Nintendo 3DS között lehet részleges transfert csinálni, akkor 2 3DS között miért nem? Hiszen csak annyi kéne, hogy azokat a játékokat, amiket átadunk egymásnak, annak az adata is átmenne, hogy azok megvannak, így annak, aki átadja, és ha még egyszer szeretné azokat a játékokat, akkor fizessen érte még egyszer. Úgyhogy végleg ambassador-mentes marad a 3DS-em, de remélem, hogy nemcsak a NES, hanem a GBA játékok is elérhetők lesznek majd mindenkinek Virtual Console-on.

Nincsenek megjegyzések: