2012. február 6., hétfő

Ambassadoros Nintendo 3DS

Hát ilyet... El nem tudom mondani, mennyire boldog vagyok! :D Átkerülnek a 3DS-embe az Ambassadoros játékok. Nagyon fifikásan sikerült kijátszani ezt a dolgot, a következő történt.

Ma reggel írtam a srácnak, aki kölcsönadta a 3DS-ét, hogy vigyem át az Ambassadoros játékokat, de ez ugye akkor nem sikerült. Ő javasolta nekem, hogy próbáljuk meg a következőt:

Hogy ne legyen túl sok szóismétlés, ezért a következő jelmagyarázatokkal szolgálok:

  • Ambassador nélküli 3DS: #1 (ez az enyém)
  • Ambassadoros 3DS: #2

Tehát, csináljak egy System Transfert #1-ből #2-be. Így ugye teljesen újjá varázsolódik a 3DS-em, mintha senki nem játszott volna rajta soha. Aztán töltsem le újra az Ambassadoros játékokat, és csináljam vissza #2-ből #1-be.

A gyakorlatban ez nagyon nehezen jött létre. Az én 3DS-em volt nálam a munkahelyemen (ez a másik boldogságom, hogy ismét dolgozok. :) ), amint hazamentem, bekapcsoltam a másik 3DS-t, rácsatlakoztattam a netemre, és és nagy levegő... Fejest ugrok az ismeretlenbe, ha nem próbálom ki, úgysem tudom meg. Jön az első hidegzuhany: Ez a System Transfer megtörténik, de a következő csak egy hét múlva lehetséges. Édes Istenem... Na mindegy, csináljuk meg. Átvitt mindent, DSiWare játékok külön kerültek az SD kártyára (azok is megmaradnak. :) ) Így a #1 teljesen üres, a #2-re meg az összes adatom átkerült. De hol vannak az Ambassador játékok? Én arra számítottam, hogy ki lesznek törölve az Ambassador játékok, de azt hittem, hogy az a kis "certificate" ikon megmarad, azáltal tölthetem le a 20 játékot. Hát nincs ott. Ráírok bagszira (aki egyébként már reggel nem javasolta, hogy csináljuk meg), és ő megírja, hogy az Ambassador program nem olyan beépített program, mint a Camera, vagy a Sound, ezért nem javasolta. A srác meg szerintem pont ezen az elven mondta, hogy próbáljuk meg, mert az beépül a 3DS rendszerébe. Hát nem így lett, ahogy akkor gondoltam.

Megírom a srácnak, hogy jártam, ő erre egy linkkel válaszol, hogy így tölthetem le: Link. Na most én ezt azért tartottam valószínűtlennek, mert amikor megcsináltam a System Transfert, akkor elvileg az eShop accountomat is átvitte, ergo a régi törölve lett. Rámegyek, és döbbenten látom, hogy LETÖLTHETEM AZ AMBASSADOROS JÁTÉKOKAT!!! Szavakba nem tudom önteni, hogy megdöbbentem. Most is töltődnek le szépen. :) Tehát ha úgy vesszük két 3DS-ből gyúrtam egyet. Nagyon remélem, hogy ha egy hét múlva visszatransferelem a #1-re, akkor átjönnek az Ambassadoros játékok is, de erre minden esély megvan, hiszen az én accountom alatt töltődnek már le a játékok. Szóval így jár az, aki mer kockáztatni.

Nincsenek megjegyzések: