2012. február 15., szerda

Mario Paint

Végre tudok játszani a Mario Painttel, ugyanis tudtam venni SNES egeret. Mivel komplett volt, mindene megvolt, ezért megérte a 4000 forintot. Az Europarkba mentem érte, utána mentem is haza, hogy kipróbáljam. Még nem kötöttem az LCD TV-hez a Super Nintendót, hát akkor hajrá! Problémás volt, mert a SCART kábelre nem reagált, az RF kábelre sem, hiába kerestem rá a 3-as csatornára. Átállítottam a 4-esre, úgyis eredménytelen. Aztán eszembe jutott, hogy talán a SCART-adapter nélkül talán működne. És így már igen.

Épp csak felületesen próbáltam ki a játékot, mert a Família Kft-t akartam nézni a TV-t, másrészt meg ehhez a játékhoz idő kell, de sok lehetőség van benne. Lehet ceruzával rajzolni, spray-vel fújni, festeni, különböző nyomdákat nyomni a vászonra, síkidomokat rajzolni. Lehet 16×16-os kockás képen pixeles alakzatot rajzolni, valamint animációkat is lehet csinálni. És még írni is lehet nemcsak latin, hanem japán írással is. Benne van a teljes hiragana, katakana készlet, de még egy pár kanji is van: számok, a hét napjai, dátumok, az irányok nevei. De az egyik legmenőbb, hogy zenét is szerezhetünk, melyeket az animációkra felhasználhatunk. 15 féle hang van, melyeket 15 féle ábra szimbolizál. Egy kottát kapunk, ahova szabadon tehetjük az ábrákat. Egy helyre maximum 3 ábrát tehetünk. Akinek van tehetsége a zeneszerzéshez, annak a Mario Paint kezdetnek nagyszerű a tehetség kibontakoztatására.

Így most 2 Mario Paintem van, így az egyiket eladom, vagyis már el is adtam, mert tegnap kitettem vaterára, és nagy meglepetésemre le is csaptak rá villámáron. Pedig 100 forintért tettem ki, mert úgy voltam vele, hogy ha egér nélkül úgysem lehet használni, kinek kellhet, max. valakinek a gyűjteményébe, vigye 100 forintért, de elvitték 1500 forintért. Úgyhogy örülve vagyok. De ezt a példányt fogom odaadni, mert ez az angol Mario Paint kazetta, és én azokat a SNES kazettákat gyűjtöm, ami minálunk is megjelentek. Tehát felül van a Super Nintendo logo. Remélem nem lesz gond a vásárlónak, hogy nem azt kapja, amit képen is mutattam. De a SNES egérnek nagyon örülök, ritka kincs.

Nincsenek megjegyzések: