2010. július 31., szombat

Masami Life CD és DVD

Segítőimnek nagyon hálás vagyok, most Laciéknak, hogy letölthettem náluk a koncertet. ^^ Valami hihetetlen élmény volt. Úgy határoztam, hogy ez egy komplex Masami Life post lesz, így az albumról is írok:

Masami Life az énekesnő 13. stúdióalbuma, 2007. október 3-án jelent meg. Az Oricon chartnak csak a 110. helyét érte el, 2 hétig szerepelt rajta, és 2.484 példányt értékesítettek belőle. Az albumra 12 dal került fel:

  1. It's my life
  2. Limited war
  3. -w-
  4. GAIA2012
  5. RING
  6. Remote Viewing
  7. Wasuregusa
  8. Haitoku no KISS ~Love of a fallen angel~
  9. Sion
  10. mobile magic
  11. Wonderful Days
  12. I wish

Az album nekem azért fontos, mert ez volt az első olyan, melyet a megjelenését követően pár nappal ismertem meg. De hogy milyen? Hát a többihez képest ez a leggyengébb... Annyira azért nem rossz, a dalok nagyon jók, sőt van olyan is, mely kiemelkedik az átlagból, viszont összességében vannak sokkal jobb dalai is. Külön figyelmet érdemel az album zárótétele, az I wish, melynek zenéjét Kuribayashi Minami írta. Az a legjobb dal a korongon. Különben szövegileg nagyon változatos, először magáról, majd a bennünk zajló harcokról, de így elmélkedik 2012-ről, elfeledett barátokról, szerelmi csalódásról, kigúnyolja a modern technikát, meg egy kicsit örül, hogy vannak szép napok is. ^^ Tehát, ha a dalok így összességében nem is adnak nagy élményt, a szöveg nagy erőssége az albumnak. Aki gondolja, beszerezheti az albumot, akár letöltés útján is, de szerintem nem ennek hatására lett sok rajongója.

És akkor lássuk a DVD-t. A ReBirth album óta csinál GIGS-szériát Makkun, ha sokat késve is, de megjelent a DVD. Ugyanis maga a koncert 2007. október 20-án volt, a nagy anison koncertteremben, a Shibuya O-EAST-ben, és a DVD 2009. március 25-én jelent meg. Sok kevesebb albumot értékesítő anison-énekes különben ide gyűjti össze a rajongóit egy koncert erejéig. De Okui Masaminak fénykorában is ez volt a szórakoztatóhelye, de ma is, ahogy meghirdeti a koncertet, a jegyek napok alatt elfogynak. A Masami Life lemezbemutató koncert is telt házas volt, és a következő dalokra bulizott a közönség:

  1. It's my life
  2. Limited War
  3. Sion
  4. GAIA2012
  5. Wasuregusa
  6. Haitoku no KISS ~Love of a fallen angel~
  7. wild cat
  8. -w-
  9. INSANITY
  10. TOTAL ECLIPSE
  11. ~Guitar Show~
  12. only one, No. 1
  13. RING
  14. mobile magic
  15. Wonderful Days
  16. Souda, Zettai.
  17. I wish
  18. Rinbu-revolution
  19. Shuffle
  20. God Speed

Mint ahogy minden Okui Masami koncerten a közönség 99,9%-a most is fiú volt. Nem túlzok, jó, ha 1-2 lányt kiszúrtam. A koncert pedig beírta magát a "felejthetetlen Okui Masami koncert" listájába. Bebizonyította, hogy 39 évesen is tud olyan lendülettel, lelkesedéssel, fizikai erővel koncertet adni, mint egy 20 éves, csak összegyűjtötte az évek tapasztalatait. Tehát az album nyitódalával kezdte meg a koncertet, ekkor az első hat dallal még csak felvezette a koncertet, nagyszerűen énekelt, szerény mozgással, de így betöltötte az egész termet. Az igazi show a wild cat daltól kezdődött meg, teljesen átöltözött, vad nőbe! A dalt amúgy is finoman szólva imádom, de amit ott táncolt a két táncossal, csak bűvölten, megkövülten néztem, hogy mégis mit csinál? Elvarázsolt. ^^' A -w- nagyon érdekes volt, ugyanis felváltva láthattuk magát a koncert előadást, és a videoklipet. Alig van különbség, a klip alatt is táncolt, és ahogy elnéztem, azok a táncosok voltak a koncerten is, akik a klipben. Ekkorra a közönség már teljesen bevadult, és az INSANITY dal alatt az első 5-6 sor, mintha trambulinon ugrálna, szerintem már önkívületi állapotban lehettek. Nagyon ritka az a koncert, ahol ennyire látom, hogy a közönség élvezi a produkciót. Ez egy ilyen. A TOTAL ECLIPSE dal után Masami egy kicsit lelép pihenni, és előtérbe kerülnek a gitárosok. Én nem is tudom, hogy mihez lehet ezt fogni, de szerintem csak a nagy virtuózok tudnak ilyen előadást. Ezt nem lehet szavakba önteni, ezt látni kell! Aztán az első részt lezárta négy dallal, ahol szintén nagyon jó volt, de a közönség is fáradhatatlanul vitte a hangulatot. Aztán vége volt, jött a szokásos, hogy lemegy mindenki, és a közönség követeli vissza az énekesnőt. Követelik? Valóságos tüntetés-hangulat volt. Aztán visszajött Okui Masami, de az a felszerelés.. O_O Egy sisak volt a fején, rajta egy kamerával. És minden, amit az felvett, látszott a bal-alsó sarokban. Ilyet se láttam még. ^^' Csak a Souda, Zettai. alatt volt, utána levette, de nagyon egyedi ötlet volt egy kicsit Makkun szemszögéből nézni a koncertet. Az I wish dal előtt megemlékezett Kuribayashi Minamiról, hogy milyen jó hangulatban telt a dal írásával töltött idő, és az egyik gitárossal előadta a dalt. Aztán jött az utolsó felvonás, ahol három régebbi igazi bulizós dallal lezárta a koncertet.

Tehát a koncerttel egy újabb fantasztikus élménnyel lettem gazdagabb. ^^

Nincsenek megjegyzések: