2023. október 31., kedd

Paradox Live Shuffle Team Show vol. 2

A soron következő Paradox Live album a második olyan kiadvány, melyen rajongók által megszavazott formációban rappelnek a csapatok tagjai. Ezen a korongon 5 dal hallható.

  1. SUZAKU & KANATA: The Sound of Voltage
  2. Beauty & Beast: Why do you like me??
  3. 48 & cozmez: Rats & Nobles
  4. Double Trouble: Double Trouble
  5. Hokusai with Akan Cats-ura: CHILLIN'

Az album hangzása az előzővel ellentétben valamivel egységesebb. Kevésbé vannak populáris "kilengések". Ez az album is kapott 5 rövid Voice dramát, melyeknek az előzőhöz hasonlóan szintén nincs angol fordítása. Inkább lássuk röviden az 5 dalt.

The Sound of Voltage

Előadók: Sugasano Allen (BAE) és Yatonokami Kanata (cozmez)
Energikus dallal indul a mini-album. Ahhoz képest, hogy az anime 2. részében ők voltak azok, akik összekötötték a bajszot, most úgyszólván békét kötöttek, és közösen, nagyjából 50%-os arányban rappelnek egy dinamikus zenére. Figyelemre méltó a párosítás a közös múlt okán is, örömteli hallani, hogy elásták a csatabárdot. Mondhatni barátként működnek együtt.

Why do you like me??

Előadók: Anne Faulkner (BAE) és Ito Satsuki (AkanYatsura)
Egy urban R&B-vel folytatjuk. Mind a kettejüknek jól áll ez a stílus, Anne Faulkner már az előző Shuffle Team Show albumon is bizonyította, hogy az egyénisége legalább annyira passzol az AkanYatsura stílusához, mint a BAE-hez. Olyan, mintha az AkanYatsura egy más személyiséget hozna ki a rapperből, mint a saját csapata, és mind a kettő egyaránt jól áll neki. Ebben a dalban is lubickolnak, mint a ketten, ráadásul olyan érzetet ad, mintha azt nem értenék, hogy ők ketten miért szerelmesek egymásba.

Rats & Nobles

Eladók: Yeon Hajun (BAE) és a cozmez
A cím önmagában emlékeztet a '90-es évek "Keleti oldal, nyugati oldal" jellegű rap slágereire. Gondolhatnánk, hogy társadalmi rang szempontjából jelenik meg a különbség, és még csak nem is tévedünk nagyot. De a lényeg máshol van. Lényegében a cozmez a saját nyomoráról rappel, Hajun pedig felülről figyeli őket. Tehát a dal a tényleg szól társadalmi különbségekről szól, egyvalami mégis összetartja a fiúkat: Mindnyájan a csúcsra akarnak jutni. A rap csúcsára. És nem alaptalanul vágynak a csúcsra! Ez egy vérbeli rap dal, ahol a tagok a maguk laza stílusában kiválóan rappelnek. Arra nem tudok rájönni, ki kezdi a refrént, de nagyon bírom a stílusát. De az egész dalról azt gondolom, hogy világszerte megállná a helyét a jobb rap dalok között. Főleg azért, mert így kell két különböző személyiség között az összetartásra helyezni a hangsúlyt.

Double Trouble

Előadók: Iori Suiseki (AkanYatsura) és Kanbayashi Yohei (The Cat's Whiskers)
Ha van tökös tagja a The Cat's Whiskers-nek, akkor az Kanbayashi Yohei, tehát ő igazán jól mutat egy AkanYatsura tag mellett. Így ők méltán lehetnek egy duplán balhés páros. Maga a dal is erőteljes, ahogy a rap is. A dal érdekessége, hogy mivel nem az AkanYatsura leghangosabb tagja van jelen, ezért a zene a csapat egyéni stílusának egyfajta egyvelege. Ez az elegy mindenképp jól sikerült, és hallhatóan a tagok is egyaránt jól érzik magukat a dalban.

CHILLIN'

Előadók: Masaki Hokusai (AkanYatsura), Ando Shiki (The Cat's Whiskers), Natsume Ryu (The Cat's Whiskers) és Maruyama Reo (AkanYatsura)
Akár egy könnyed, lazulós lezárás lehetne a dal, ráadásul az előző dalban kifejezetten bejött az AkanYatsura - The Cat's Whiskers párosítás. De sajnos most arra hallhatunk egy példát, amikor más tagokkal ugyanaz a párosítás nem jön be. Lazulunk, jól érezzük magunkat, csak a dalszerzők is túlzottan lazulósra vették a munkájukat. Ráadásul a tagok ilyetén módon történő összeverbuválása is tiszta trollkodás. Elég egy magas hangon rappelő tag egy csapatban, de ha egyszerre ketten rikácsolnak, az azért kikezdi az idegrendszert. Ez talán az eddigi Paradox Live dalok eddigi mélypontja.

Végül lássuk a személyes sorrendet.

  1. Rats & Nobles
  2. Why do you like me??
  3. Double Trouble
  4. The Sound of Voltage
  5. CHILLIN'

A Rats & Nobles kiemelkedik a többi közül, a Why do you like me?? meg egy jobb R&B dal, de ugyanígy szeretem a Double Trouble energikus mivoltát is. A The Sound of Voltage rendben van, a CHILLIN' meg jobb lett volna, ha a szekrényben maradt volna.

És ezzel ünnepélyesen lezárom az első évadot. Holnaptól jön a második felvonás, melyben négy új rap csapat mutatkozik be.

Nincsenek megjegyzések: