2023. október 23., hétfő

Paradox Live dalpárbaj #3 - PRIDE

A Paradox Live 3. párbaja lesz majd az, amit holnap, az anime 4. részében fogunk látni. Legalábbis a cím alapján ez prognosztizálható, hiszen a 4. epizód is a PRIDE címet kapta, ahogy a kislemez is. Ebben a részben a BAE és a The Cat's Whiskers fognak összecsapni, az alábbi dalokkal.

  • BAE: EmBlem!!!
  • The Cat's Whiskers: 4 REAL

Érdemes volt meghallgatni a kislemezen hallható voice doramát, mert a BAE és a The Cat's Whiskers párosítást már végképp nem tudtam magamban hova tenni. A voice dorama alapján elsősorban ízlésbeli vitát fog folytatni a két csapat. A BAE szerint a The Cat's Whiskers nem képes megújulni, a stílusukkal a múzeumban lenne a helyük.

A dráma akkor kezdődik, amikor Ryu jobban szemügyre veszi a BAE tagjait és észreveszi, hogy Hajun némileg különbözik a másik kettőtől, és ezt szóvá is teszi. Ebből rájön arra, hogy mi Hajun gyerekkori traumája. Vissza is révedük Hajun gyerekkorába, szinte sokkoló volt a gyereksírást hallani, és hogy a szülei mondják neki, hogy nem kell ő nekik.

Tehát a 4. részben jó eséllyel Hajun személyes tragédiájába fogunk betekintést nyerni. A The Cat's Whiskers is szerephez jut, de mivel a drámai rész nem az övék, ezért az ő szerepük nem annyira emlékezetes. Mindenesetre kíváncsi leszek a 4. részre, már csak azért is, mert ha valamit nem értettem, vagy valami mellett elmentem, akkor lesz újdonság nekem is.

Ami a két dalt illeti, van némi képzavar az animében, ugyanis a 4 REAL már elhangzott a 3. részben. Nem tudom, hogy a készítők keverték-e össze a dalokat, vagy szándékos volt a dalválasztás, nem szokás, hogy egy profi csapat ilyen amatőr hibát kövessen el.

Mindenesetre nehéz eldönteni, hogy a két dal közül melyik a jobb, ugyanis jelen esetben nem üres, diplomatikus válasz az, hogy mindkét dal nagyon jó a maga stílusában, most tényleg erről van szó. Ha mégis döntenem kellene, akkor a voice drama segítségét kérném. Ennek megfelelően a győztes:

BAE: EmBlem!!

Növeli a dal értékét a háttértörténete. Azon után, hogy valaki szembesült a tragéiájával, talán a helyére is tette, utána meg büszkén énekli, hogy "Raise your emblem!", számomra példaértékű. Hiszen az embléma az a jelkép, szimbólum, ami egy céget, csapatot, átvitt értelemben az egyént megkülönbözteti a többitől, kiemeli az egyéniségüket. Ezt nyíltan vállalni, mindenképp inspiráló. A zene kissé emelkedett hangulata, a rap is nagyon jól visszaadja ezt az érzést, tehát a dal is jól meg van írva. Mindig örömteli ilyen motiváló dalt hallgatni.

De a The Cat's Whiskers dalát is érdemes méltatni, mert ismét egy olyan dalt kaptak, amiben kiválóan ötvözték a jazzt és a rapet.

Ráadásul most erőteljes dalt kaptak, tehát a stílusukon belül újultak meg. Ennek is van valami emelkedett hangulata, ami által azt az érzetet adja a dal, mintha a BAE-nek szólna bátorításul. De akár a saját emblémájuk is lehetne ez a dal. Sőt, jó eséllyel erről van szó, hiszen nem véletlen van "4 REAL"-ként írva a cím, hiszen egy négytagú csapatot tisztelhetünk a The Cat's Whiskers személyében. Tehát vehetjük úgy, hogy ez az ő himnuszuk. Büszkén vállalhatják, örömmel veszem, ha tényleg ez a valóságuk.

Ez most nagyon jó menet volt, mindkét csapat a legjobbját mutatta meg.

Nincsenek megjegyzések: