2023. október 30., hétfő

Paradox Live Shuffle Team Show vol. 1

Miután véget ért az első nagy verseny, lehetőséget kaptak a tagok arra, hogy különböző felállásban, egyedi dalokkal valami különlegeset mutassanak fel. A tagokat a rajongók szavazatokkal verbuválták össze. Ami a dalokat illeti, összességében változó az összkép. Vagy valami furcsa egyveleget akartak összehozni, vagy az egyik tag csapatának stílusa dominál. Így összességében nincs koncepciója a mini-albumnak, de azért érdemes tenni egy próbát a dalokkal.

Bár a formációk kaptak nevet, a dalok bemutatásál az előadókat egyesével is listázom.

  1. New & Classic: New & Classic
  2. CLUB CANDY: Giragira CANDY NIGHT
  3. Rooftop Friends: Rooftop
  4. Lollypop * universe: Jumping Into My World

Ez az album is két lemezes, a második lemezen voice doramák hallgathatók. Nem tudok arról, hogy lenne-e ezeknek fordítása, én nem találtam, így történettel sem tudok szolgálni. Amit látok, az az, hogy ezek a doramák rövidebbek, mint a korábbiak. Inkább lássuk a dalokat.

New & Classic

Előadók: Sugasano Allen, Yeon Hajun (BAE), Saimon Neoakira és Kanbayashi Yohei (The Cat's Whiskers)
Akár lehetne egy BAE és The Cat's Whiskers dalon belüli párbaj, de annál sokkal barátságosabb, ugyanis meglehetősen kedvesre és optimistára sikeredett. A zene az, amiben érzékelhető a cím, ugyanis ötvözik az új hangzás, de hallható egy kis retro is. A zene ugyanis itt-ott a '90-es évek elejére emlékeztet. Összességében jó dal, jó hallani, hogy mintha az egész Paradox Live egy nagy baráti társaság lenne.

Giragira CANDY NIGHT

Előadók: Anne Faulkner (BAE), Suiseki Iori, Gaho Zen és Ito Satsuki (AkanYatsura)
Ez a dal is ezt a baráti közeget erősíti, és még mielőtt bárki is azt gondolná a "CANDY NIGHT" okán, hogy a rap pöcegödrének legaljára néznénk be, rögtön jelezném, hogy téved. Nagyon erős és dinamikus dal, mintha az AkanYatsura egy saját dala lenne. Ám a dal leginkább attól kiváló, hogy hallhatóan nagyon jól érzi Anne Faulkner az AkanYatsura stílusát. Nagyon jól kiegészíti a három fiút, jól áll nekik ez a férfias stílus. Erőteljes dal, ilyen ragyogóan édes éjszakán bárki szívesen jelen lenne. Ebben a dalban tehát sokkal inkább az AkanYatsura stílusa érvényesül, Anne Faulkner pedig bizonyítja, hogy ideális tagja lehetne a csapatnak.

Rooftop

Előadók: Ando Shiki (The Cat's Whiskers) és Yatonokami Nayuta (cozmez)
Nem gondoltam volna, hogy kettejük múltbéli barátsága külön dalt fog kapni. Ami nagyon érdekes (ezért is leszek kíváncsi arra, hogy fogják meganimálni majd az ehhez kapcsolódó doramát), hogy úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy Ando Shiki is jómódú srác, valamiért nagyon megszerette a nyomorban élő Nayutát, és nagyon érzi a háztetőkön való életet. Stílusában inkább a The Cat's Whiskers érvényesül, de Nayuta is jól érzi magát ebben, és ezt örömteli hallani. Nem ilyen "év dala" minőségű alkotás, de nagyon jó hallani a barátságot a két ennyire különböző személyiség között.

Jumping Into My World

Előadók:Anne Faulkner (BAE), Natusme Ryu (The Cat's Whiskers), Yatonokami Nayuta (cozmez), Maruyama Reo (AkanYatsura)
Ez is nagyon vidám dal, és mint látható mind a négy csapattól szerepel egy-egy tag. A baj pont itt van, ugyanis mintha nem tudták volna, hogy akkor most kinek a stílusa is érvényesüljön. Mintha mindegyik stílusát próbálták volna egybegyúrni, és az egész sehogy nem szól. Összességében egy kommersz vidám dal jött ki, aminek nincs se saját színe, se saját íze. Csak úgy szól, mint egy kereskedelmi rádió sikerdala.

A személyes preferenciám pedig a következőképp néz ki.

  1. Giragira CANDY NIGHT
  2. New & Classic
  3. Rooftop
  4. Jumping Into My World

Összességében nem rossz, de nem nehéz személyes kedvencet választani. Hallhatóan nincs koncepciója a mini-albumnak, egy furcsa egyveleg lett az egész, karakteres és kommersz dalokkal egyaránt. De meglátjuk majd holnap, hogy a második ilyen válogatás hogy sikerült.

Nincsenek megjegyzések: