2023. október 29., vasárnap

Paradox Live 2nd Album "LIVE"

Lezárult az első nagy dalpárbaj, ez az album konkrétan már az eredményhirdetés után jelent meg. És hát elég nagy spoiler már a borító is, elárulja, hogy melyik csapat nyert, de a dallista is árulkodó.

  1. BAE: FRE△KOUT
  2. The Cat's Whiskers: Life is Beautiful
  3. cozmez: Back Off
  4. AkanYatsura: REBELLION -AkanYatsura is Still Burning-
  5. The Cat's Whiskers: Mercy On Me
  6. cozmez: Ain't No Love
  7. BAE: F△Bulous
  8. AkanYatsura: ROWDIEZ -AkanYatsura Wanted Vibes-
  9. cozmez: Better Dayz
  10. Buraikan: BURAIKAN is Back

Ehhez az albumhoz egy hosszabb történetet találtak ki, mert természetesen nem mehet le a verseny és a díjátadó bonyodalmak nélkül. De mivel úgy gondolom, hogy ezzel fogják az animét lezárni, ezért sem írom le, hogy mi történt. Másrészt meg külön lemezen, négy részben van a történet elmesélve, tehát hosszú is. Inkább lássuk az albumon hallható két új dalt.

cozmez: Better Dayz

Kivételesen teljes videoklipet tettek ki a dalról a hivatalos oldalra. Akkor kiírom nyíltan: A cozmez nyerte a dalpárbajt, erre írtak egy kifejezetten optimista dalt. A pénznyeremény megalapozza, hogy az ikrek tényleg egy jobb jövő elé nézzenek, és kifejezetten örömteli hallani, hogy a szándék is megvan rá. A fiúk hangja is vidámabb, talán ők maguk is úgy érzik, hogy ezzel a győzelemmel igazságot szolgáltatott az élet, és végre úgy élhetnek, ahogy azt ők maguk is méltónak tartják. A dal erőlteljes és pozitív, fényes jövőt vetít a fiúk elé.

Buraikan: BURAIKAN is Back

Lényegében ezzel a dallal mutatkozik be a Buraikan, akik ellen majd a nagy párbajt kell vívni, és igen... Méltán bizonyítják, hogy nem véletlen tartják őket a legnagyobbnak. Minden szempontból hihetetlenül erős dal. Elképesztő vibe-ja van, erőteljes a zene, a szöveg is érzékelteti, hogy tudatában van annak, hogy ők a legjobbak, és nem megáltallottak ezt a hallgatóság orrára kötni. Követni lehet őket, de eléjük kerülni... Nos, erre jöttek vállalkozó szellemű rap csapatok.

Igazságtalan lenne személyes preferencia alapján győztest hirdetni, mert bár kétségtelen, hogy üdítő a cozmeztől egy optimista dalt hallani, és méltán nyertek, de még nagyon hosszú út áll előttük. A Buraikan egyszerűen két vállra fektette őket.

Lesz második felvonás is, Road te Legend címmel, amelybe négy új csapat is fog csatlakozni. Ők némileg más irányba viszik el a Paradox Live miliőjét, de erről majd később. Mielőtt bemutatkoznának, megjelent két Shuffle Team Show album, ahol a négy csapat tagjai egyedi, a rajongók által megszavazott felállásban rappelnek egy-egy dalt. Mindenképp érdekes lesz elemezni azokat a dalokat.

Nincsenek megjegyzések: