2023. október 27., péntek

Paradox Live dalpárbaj #5 - LOVE

Két nap szünet után nézzük is meg a következő Paradox Live dalpárbajt, melynek témája a szeretet. Akik pedig megmérettetnek, az a The Cat's Whiskers és a cozmez, méghozzá az alábbi dalokkal.

  • The Cat's Whiskers: Mercy On Me
  • cozmez: Ain't No Love

A főszereplő a The Cat's Whiskers legfiatalabb, egyben legfélénkebb tagja, Ando Shiki, aki szörnyű titkot őriz. Próbálta elmondani Natsume Ryu-nak, de Ryu a maga szokásos egyenes stílusában csak még nagyobb sebet ejtett Shiki szívén. De vajon mi lehet az a szörnyű titok? És hol van a kapcsolat a két csapat között? A borító árulkodó.

Ahogy olvasom a Voice drama fordítását, mindenképp érdekes lesz, ha ezt animében feldolgozzák. Nem is lőném le, mert nagyon jónak ígérkezik a történet. Főleg azért érdekes, mert ha van két csapat, amely között tényleg nem lehet kapcsolatot felfedezni, az a The Cat's Whiskers és a cozmez. Hiszen a jazz bár a város gazdag negyedében van, a cozmez meg nyomorban nőtt fel. De ez nem akadályozza meg a két csapatot abban, hogy a múltban legyen kapcsolatuk.

És a dalok is nagyon érdekesek, ugyanakkor most nagyon könnyű döntenem. A győztes:

The Cat's Whiskers: Mercy On Me

Talán az egyik legaranyosabb szerelmes dal, amit valaha hallottam. Az egész csapat rappel, de a lényeget a végén Shiki mondja. Nem rappel ugyanis, hanem könyörög. Borzasztóan kétségbeesett a hangja, egyszerűen nem bírja elfelejteni a múltjának legsötétebb pontját. Nem csoda, hogy ennyire félénk és visszahúzódó.

Nagyon kedves a zene is, de a kedvencem a refrén, amit szoktam is magamban orrhanggal utánozni. Nagyon édes és szerethető dal, ez tényleg Ando Shiki egy az egyben. Az viszont érdekes, hogy szerelemként énekelnek erről az esetről.

A cozmez ezzel szemben ismét egy nagyon kemény dalt rappel.

Itt nemcsak arról rappelnek, hogy ahol éltek, semmi szeretetet nem tapasztaltak meg, hanem a legmélyebb, legsötétebb titkaikról is itt rántják le a leplet. Miért nem ismerik a szüleiket? Mit tettek, és az ikrek hogyan éltek túl egy teljesen szeretetlen közegben. A zene is és a szöveg is sötét, kifejezetten kényes témákat feszeget, úgyhogy óvatosan olvasni. A démoni hangulatú rap is jól alátámasztja a múltjuk súlyát.

Nem számítottam arra, hogy ilyen történetet találnak ki a The Cat's Whiskers és a cozmez között, mindenképp érdemes lesz nézni.

Nincsenek megjegyzések: