2023. október 26., csütörtök

Paradox Live Exhibition Show

Folytassuk hát a Paradox Live kislemezek bemutatását. Mielőtt folytatnánk a párbajt, az első album után egy kis kimenőt kaptak a csapatok, és egy-egy könnyedebb dal keretében lazíthattak egy kicsit. Érdekes ez a Paradox Live Exhibition Show kislemez, ugyanis négy különböző kiadásban jelent meg. Mindegyiken az egyik-másik csapat látható. A különbség nemcsak itt, hanem az extra dalokban is tetten érhető, ugyanis mindegyik kiadvány az adott csapattól tartalmazegy extra dalt. Ez eléggé rossz húzás, ha belegondolunk, mert ha valaki az összes dalt magáénak akarja tudni fizikai formában, annak mind a négy kislemezt meg kell vennie.

Mindenesetre az alábbi dalok szerepelnek mindegyik kisadáson:

  1. BAE: FRE△KOUT
  2. The Cat's Whiskers: Life is Beautiful
  3. cozmez: Back Off
  4. AkanYatsura: REBELLION -AkanYatsura is Still Burning-
Ezek a dalok specifikusan az adott kiadványon szerepelnek. Mindegyik csapat kapott egy külön dalt, melyet egy másik előadóval énekelnek közösen:
  • BAE featuring ISSA: P△R△DISE
  • The Cat's Whiskers featuring Kazuma Mitchell: My Sweetest Love
  • cozmez featuring SKY-HI: Good Time
  • AkanYatsura featuring Koda Kumi: EMPEROR -WE ON FIRE!!-

Természetesen mindegyik dal a megfelelő kiadású kislemezen külön-külön szerepel. Mindenek előtt lássuk milyen dalokkal lazítanak a csapatok.

BAE: FRE△KOUT

A BAE dala jól mutatja, hogy most nincs trauma, nincs trap, csak lazulás van ezerrel. Ennek megfelelően a dal is vidámabb, viszont nem annyira jó, mint a korábbi dalaik. Alapvetően jó témája van a zenének, de ez megint csak szimplán egy jó dal, amit szívesen hallgatok, amikor soron van, de nem lett annyira hangsúlyos, mint az előzőek. Persze, tombolunk, megőrülünk egy pár percre, de nem érzem azt a féktelen őrjöngést, amiről a cím árulkodik.

The Cat's Whiskers: Life is Beautiful

Igazán emelkedett hangulatba került a The Cat's Whiskers, most épp arról találtak rappelni, hogy milyen csodálatos az élet. Végtelenül optimista dal, a zene is ezt az oldott hangulatot erősíti. Én személy szerint teljes mértékig osztom ezt az életérzést, hiszen van az az érzelmi állapot az életnek minden egyes nehézségével együtt is, amikor tényleg annyira jól vagyunk, és annyira tudunk örülni mindennek, hogy semmi nem veheti el a jókedvünket. Azt gondolom, hogy akinek ez megadatik, ha csak egy pár órára, vagy pár napra, az ritka nagy ajándékot kap az élettől. Ezt az érzést jól átadta a The Cat's Whiskers, ráadásul megint működik a jazz és rap párosítás.

cozmez: Back Off

Az ikrek már az albumra írt plusz dallal is szinte megbotránkoztattak, hallhatóan a bulizásnak is egyedi értelmet adtak. Mintha azt is a démoni mivoltukban tennék, a rap itt-ott kifejezetten erőszakos, a zene meg kifejezetten sötét hangulatú. Lehet, hogy tényleg így érzik jól magukat. De egyébként a "Back O-o-o- Back off ey" rész kifejezetten vicces, illetve a szaggatott rap utána. Úgyhogy valahol én is jól érzem magam velük. Így is lehet csinálni, ennek is van egy hangulata.

AkanYatsura: REBELLION -AkanYatsura is Still Burning-

A The Cat's Whiskers mellett az AkanYatsura az, amelyik igazán jó dolgot hozott ki a lazulásból. Ők azok, akikről elhiszem, hogy most tényleg semmi nem foglalkoztatja őket, semmivel nem lehet kizökkenteni őket, ők most teljesen átadják magukat a bulizásnak és a pihenésnek. Ez az extrovertált szórakozásnak azon formája, amiben én is örömmel részt vennék. A téma is nagyon jó, a rap rendkívül hangulatos, ráadásul ugyanolyan magas színvonalú, mint ahogy megszokhattuk tőlük. Ez az a dal, amiben önmaguknak egy számomra is szerethető oldalát mutatja meg a csapat.

És most lássuk a kislemez.specifikus extra dalokat. Ami összeköti ezeket a dalokat, hogy mivel mindegyik dalban egy-egy vendégelőadó is rappel, ezért a hangzás is valamivel populárisabb.

BAE featuring ISSA: P△R△DISE

A BAE most jobban kivetkőzik magából. Ennél a dalnál jobban elhiszem, hogy ilyenek, amikor lazulnak. Konkrétan tengerpartot látok magam előtt, napozás, mindenki pihen, a tenger meg békésen áramlik. Ez a dal sem lesz kedvenc tőlük, de a kettő közül kétségtelenül ez tetszik jobban.

The Cat's Whiskers featuring Kazuma Mitchell: My Sweetest Love

A The Cat's Whiskers az, akinek a dalán a legkevesebbet változtattak. Megint egy olyan dallal jelentkezett a csapat, amely nem az a tipikus, életünk végéig emlegetni fogjuk. Sokkal inkább a lassú víz partot mos elvén indul el, bejön, szívesen hallgatjuk, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy csak ezt dúdoljuk. Ezt még egy párszor eljátssza a csapat, ebben rejlik az egyediségük és a nagyszerűségük titka.

cozmez featuring SKY-HI: Good Times

De csak ne legyen sokáig jókedvünk, a cozmez elhozta nekünk az eddigi legrosszabb dalát. Egyrészt a zene is nem szól semmiről, nincs témája, de ami még ennél is rosszabb, hogy semmi összhang nincs a vendégelőadóval. Egyáltalán nem illenek össze, ráadásul a cozmez teljesen a háttérbe szorult ebben a dalban. Szegény ikrek, még a lazítás lehetőségét sem kapták meg.

AkanYatsura featuring Koda Kumi: EMPEROR -WE ON FIRE!!-

Ez egy érdekes párosítás, ráadásul nem is akárkit hívtak meg ide vendégelőadóként, mint Koda Kumi-t. Ha ilyen nevű énekesnő elvállalta, hogy a Paradox Live-ban közreműködik, akkor jó eséllyel tényleg komolyan gondolták az egész projektet. Illik is ehhez a dalhoz, jól passzol az urban, R&B stílusa az AkanYatsura egyéniségéhez, úgyhogy ez egy jó párosítás, a dal is ennek megfelelően élvezetes, bulizós lett.

Most pedig az első négy dalt külön rangsorolnám személyes preferenciám szerint.

  1. AkanYatsura: REBELLION -AkanYatsura is Still Burning-
  2. The Cat's Whiskers: Life is Beautiful
  3. cozmez: Back Off
  4. BAE: FRE△KOUT

Na hát ilyen az, amikor ugyan megvan a személyes kedvencem a négy csapat közül, de az nem jelenti egyúttal azt is, hogy az ő dalaik mindenek felett. Ahogy az AkanYatsura is akármennyire is legkevésbé az én stílusom, de itt most a legjobbat hozták ki saját magukból, aminek köszönhetően még engem is magukhoz csábítanak, hogy őrüljek meg velük együtt. És ezt örömmel teszem. A The Cat's Whiskers csak egy kicsivel marad el tőlük, a cozmez furcsa hangzása itt-ott vicces, a BAE viszont most elmaradt a tőle megszokott nívótól.

De hogy melyik kislemezt venném meg, azt természetesen a második négy dal determinálja. A sorrend jelen esetben a következő.

  1. The Cat's Whiskers featuring Kazuma Mitchell: My Sweetest Love
  2. AkanYatsura featuring Koda Kumi: EMPEROR -WE ON FIRE!!-
  3. BAE featuring ISSA: P△R△DISE
  4. cozmez featuring SKY-HI: Good Time

Mivel a The Cat's Whiskers az, akinek a stílusán a legkevesebbet változtattak, ráadásul jó is a dal, úgyhogy nem kérdés, hogy ők a győztesek. Az AkanYatsura szintén jót hozott ki magából, a BAE egy jobb dallal nem tudtak annyira az előző dal fölé emelkedni, a cozmez meg most csúnyán leszerepelt.

Ha valaki esetleg arra vetemedne, hogy mindegyik kislemezt megvenné, akkor egymás mellé téve őket, kiolvashatja a kislemez címét nagyobban. Nos, ennyi volt, holnap folytatjuk a párbajt.

Nincsenek megjegyzések: