2023. október 28., szombat

Paradox Live dalpárbaj #6 - VIBES

Elérkeztünk az eredményhirdetés előtti utolsó dalpárbajhoz, melyben a BAE és az AkanYatsura mérkőzik meg egymással, az alábbi dalokkal.

  • BAE: F△Bulous
  • AkanYatsura: ROWDIEZ -AkanYatsura Wanted Vibes-

A kislemezt is, mint végső párbaj harangozták be, de azért most is kitaláltak egy történetet. Méghozzá nem is akármilyet! A BAE kap főszerepet, közülük is leginkább Hajun kerül fókuszba. A BAE koncertje ugyan jól sikerül, de Hajun rejtett fémeróziója felgyorsult, ezért elájult a színpadon. Ennek következtében persze a párbajt félbe kellett szakítani. A baj ráadásul sokkal nagyobb, mint gondolták. Vajon van megoldás?

Ebben a részben ismerjük meg a Phantometal működésének valódi mikéntjét. Absztrakt kivetülése a trauma feldolgozásának, tetszett a megvalósítás. Úgy tippelem, hogy az animében ez a történet már valahol a végefelé lesz. Az AkanYatsura szerepe végülis annyi ebben a történetben, hogy az egyik tagjuk, Suiseki Iori az, akinek eszébe jut, hogy van egy ilyen megoldás erre az ájulásra, de a csapat most érzékelhetően a háttérben maradt.

És ami a két dalt illeti, bár a BAE volt főszerepben, és sokkal személyesebb is lett a daluk, most nálam mégis az AkanYatsura nyert.

AkanYatsura: ROWDIEZ -AkanYatsura Wanted Vibes-

Néha nagyon jól tudok szórakozni az ilyen hangos dalokon, ennek is most nagyon érzem a hangulatát. Az egész gengszter létüket talán ebben a dalban hozzák ki a legjobban. Maga a dal ugyanakkor abban hibádzik, hogy a versék egyáltalán nem emlékezetesek, de a refrén dallama olyan, hogy először meghalljuk, utána el nem felejtjük. Erre rájön még a refrén utáni felkiáltások is, mintha teljesen önkívületi állapotban lennének... Kicsit elállatiasodnak, és ez nagyon bejön. Nagyon adja magát a dal. Itt érzem a leginkább, hogy mit is akar az AkanYatsura, ráadásul szeretem, amit hallok.

A BAE dala ugyan személyesebb, de ugyanott hibádzik, ahol az AkanYatsura dala is, hogy a versében ugyan jól rappelnek, de érdemben nem marad meg semmi.

A refrén itt is rendben van, de az egész dal nem annyira erős. Bár "fabulous" az, amin keresztülmentek, mégis olyan, mintha még mindig a trauma hatása alatt lettek volna, hogy Hajunt majdnem elvesztették. És mivel itt a dal, ezért tudható, hogy pozitív a végkimenetel, de a lehetséges legrosszabb végkifejletből fakadó pánik, mintha a dalukra is hatással lett volna.

Ezzel vége az első nagy párbajsorozatnak. Holnap jön a második album, utána pedig két érdekesség, amolyan "évadzáró" gyanánt.

Nincsenek megjegyzések: