2020. július 10., péntek

Sony DVD-felvevő és új Gameplay videó

Tegnap megrendeltem Vaterán a DVD-felvevőt, és ma meg is érkezett. Egészen pontosan egy Sony RDR-GX220-es típusú. Tökéletesen működik, minden rendben van vele. Szerencsére Vaterán jóval kisebb az úgymond "balesetek" esélye, mint ami történt velem nemrégiben, de azért itt is érdemes néhány dolognak utánajárni. Elolvastam a termék leírását, 100%-os a vevő átlagértékelése, amire kíváncsi voltam, megkérdeztem, így vettem meg. És ma kifogástalan állapotban megérkezett.

Nagyon jó, egyetlen egy hátránya van, hogy nincs merevlemeze, így mindig benne kell lenni egy DVD lemeznek, amire a felvétel készül. De ez azért nem nagy baj, sőt egyáltalán nem baj, mert gameplay videókat vennék fel, azokat meg úgyis azonnal tenném PC-re, így nem kell feltétlen a DVD felvevőn tárolni őket. Átkerülnek PC-re, átkonvertálom a videót, és annyi. A DVD-felvevő merevlemeze legfeljebb biztonsági másolatként jó lehet, de annyival drágábbak a HDD-s DVD-felvevők, hogy nem éri meg, hogy csak azért merevlemezes legyen. Az írható DVD meg újraírható, tehát számtalanszor használhatom (és Philips! - A miheztartás végett), így ezzel nincs gondom többé.

Egyébként remekül működik. Gond nélkül behoz minden csatornát (bár a csatornakeresés meglehetősen lassú volt), magától beállította a dátumot és az időt, a DVD-t gond nélkül lejátssza. Szintén miheztartás végett a Haikyuu!! DVD-vel próbáltam ki a lejátszást, nagyon jó volt. Ez az első alkalom, hogy Haikyuu!!-t képcsöves TV-n néztem. Tökre hangulatos, mintha egy kb. 15 éves animét néznék.

Csak az 1. részt néztem meg a gyors próba kedvéért, aztán rá is mentem a felvételre. A Nintendo GameCube-ot kötöttem a DVD-felvevőhöz, és Mario Kart: Double Dash!!-sal játszottam, mint a múlt héten, amikor sikertelen volt a próba. A felvétel rendben ment, a játék meg nagyon jó volt. Ugyanúgy Toaddal és Koopa Troopával játszottam 150cc All-Cup Tour módban. Igazából most csak azt a célt tűztem ki magam elé, hogy elérjem a múltkori 107 pontos végeredményt. Ez egyáltalán nem volt biztos, ugyanis a játék eleje meglehetősen rapszodikus volt. Hol 4. helyen végeztem, hol nyertem. Néhány pályán kifejezetten szerencsétlen voltam. Nagyjából a 7. pályától hirtelen nagyon belendültem, és sorra nyertem a játékokat. A végére annyira belejöttem, hogy versenybe kerültem a végső győzelemért. Ez sajnos nem sikerült, 121 ponttal végeztem végül a második helyen, de nagyon élveztem a játékot. Egyrészt most nagyon átjött a játék hangulata, másrészt kicsit úgy éreztem, hogy tétje is van a játéknak azáltal, hogy nyilvánosságra kerül. Megnézik, amennyien megnézik, de mégis.

Aztán PC-n volt egy kis problémám, mert egyrészt először használom a Vegas nevű programot, másrészt meg amikor nagynehezen megtaláltam, hogy hogyan kell konvertálni, az egészből kihozott egy 13 GB méretű AVI fájlt... Úgy, hogy a nyers fájl mérete 4 GB. Olyan sok beállítási lehetőséget nem találtam rajta, ha ez mindig ilyen lesz, akkor kénytelen leszek egy másik programot keresni, mely kisebb méretbe tömöríti a videófájlt. Mindegy, most ezt az AVI fájlt tettem fel YouTube-ra, és az eredmény itt nézhető meg.

Egyébként intelligens a DVD-felvevő. Egy eddig használatlan DVD lemezt tettem be, melyre ráírom a játékot, egyből megformázta magának. És amikor végeztem, és ki akartam venni a lemezt, hogy áttegyem PC-re, egyből lezárta, hogy az aztán máshol is nézhető legyen. Ezt a Samsungnál külön kellett megcsinálni. A Sony automatizálja magát.

Nincsenek megjegyzések: