2020. július 18., szombat

Rövid szünet után újabb YouTube aktivitás

Sajnos szerencsétlenül jártam a DVD-felvevővel, ami a múlt héten vettem, ugyanis vasárnap felmondta a szolgálatot. Azt csinálja, hogy kiírja a "WELCOME" feliratot, amikor áramba csatlakoztatom, és onnan semmi. Nem reagál a gombokra, ha megnyomom a lejátszón, és a távirányítóval sem kommunikál. Sajnos a pénzt meg nem kérhettem vissza, mert a vevő nem vállalt garanciát a termékért. De egyébként azt írta az eladó, hogy nagyon sokat használta. Most már tudom, hogy ez baljós jel, mert azt jelenti, hogy lassan eléri a termék az életidejének végét, ahogy ez meg is történt. Végül találtam egy másikat Vaterán, pont ugyanazt a Sony RDR-GX220-as DVD-felvevőt. Írta, hogy hagyatékból származik, azért megpróbáltam E-mailben megtudakolni, hogy mit tud, mennyit használta az előző tulajdonosa, de ezt nem tudta megmondani. Írta, hogy teszteletlen, és láttam, hogy nem vállal garanciát, ennek tudatában döntöttem úgy, hogy 3000 forintért egy életem egy halálom alapon megveszem. Ezen átvételt is waka intézte nekem. Elment érte személyesen, és ma találkoztunk, és odaadta. Szarvason találkoztunk egyébként. Pont azon gondolkodtam, hogy hiába van az a város Békés megyében, szerintem most először voltam ott. Bár most épp csak "mutatóban" voltam jelen, mert negyed óra múlva indult vissza a busz Békéscsabára, azzal jöttem vissza.

Hazaérve kipróbáltam, és ez szerencsére működik. Minden funkciója rendben van, remélem, hogy ez nem az életidejének végét járja. Vigyázni fogok rá. De persze, amire vettem, arra használom. Csináltam ma is két rövid videót, egészen pontosan a Super Game Boy-t próbáltam ki.

Az első játék a Mario & Yoshi volt.

Nem tudom, hogy van-e YouTube-on Game Boy játék Super Game Boy-jal játszva, ha van, akkor sem hiszem, hogy sok. Az biztos, hogy a hordozható változatot jobban szeretem, mint a NES verziót. De majd csinálok abból is videót. Mindenesetre annyira nem ismert logikai játék, ami nem csoda, mert a Game Boy-ra megjelent logikai játékok körül ez a legunalmasabb. De azért érdemes belenézni, hátha megtetszik.

A második a Tetris volt.

Érdemes erre is egy pillantást venni annak, aki nem ismeri, bár ezt kötve hiszem. tekintve, hogy milliós nagyságrendben kelt el.

A hibás DVD-felvevőt meg feltettem a Vaterára 1 forintért, természetesen jelezve, hogy hibás. Egyébként utánanéztem, hogy mi ez a probléma, fel is hívtam egy hivatalos Sony szervizt, azt mondták, hogy az alaplap hibásodott meg, és azt már nem tudják cserélni (vagy azt a részt, ami meghibásodott), mert DVD-felvevőhöz már nem kapnak alkatrészt. Legkevésbé sem optimista kilátások, de azért tovább böngésztem a neten, hogy tudok-e esetleg kezdeni vele valamit. Van néhányuknak ilyen hibája, egy helyen konkrétan találtam arra is szerviz kézikönyvet, hogy ezt a hibát hogy lehet javítani. De hát természetesen ahhoz szét kéne szedni, azt meg még nem vállalnám be, főleg, hogy az alkatrészből sincs nekem. Egy másik weboldalon olyat is írtak hiba okaként, hogy "Firmware is failing on power test". Logikusnak hangzik, egyrészt, mert amikor áramhoz csatlakoztatom, akkor nem tud tovább menni, másrészt meg ez is alaplapi problémára utal. Nem tudom, hogy ezzel valaki tud-e kezdeni. Ha nem kell senkinek, megőrzöm a tárolóban, de ha egy kis pénz visszajönne, annak örülnék.

Nincsenek megjegyzések: