2011. június 14., kedd

Super Mario 64 fejlemények

A játék sokkal jobban megy, mint ahogy elképzeltem. Harmadik napja van meg a játék, tegnap nem játszottam vele, és már 51 csillagom van. Az első öt pálya 100%-ra kész van. Megvan bennük mind a hat csillag, és összegyűjtöttem 100 érmét. 100 érméket összegyűjteni viszonylag könnyű, csak a Bob-Omb Battlefield és a Jolly Roger Bay pályákon nehéz összeszerezni. Az első pályán több érme is a levegőben van, amit repülősapka nélkül elég nehéz megszerezni, én meg enélkül csináltam meg, így egy párszor vissza kellett fordulni. A harmadik pályán (Jolly Roger Bay) annyira nem vészes, de az egész pályán csak 104 érme van, és ha időlimiten belül nem szerezzük meg az átjáróban levő kék érméket (mely ugye 5 érmét ér), akkor az egész hiába, mert már biztosan nem lesz meg a 100 érme.

A csillagokat viszonylag elég könnyen meg tudom szerezni. Vannak olyan küldetések, melyek 1-2 percet vesznek igénybe. Köszönhetően annak, hogy szinte az összes csillag helyére emlékszem. Ami még komolyabb nehézséget okozott a Cool Cool Mountain 5. csillagja, amely lényegében abból áll, hogy a hely tetejénél találunk egy nagy hógolyót. Az szeretne egy fejet találni magának. Aki tud neki segíteni, azt követi. Ki más lenne ez a személy, mint Mario? A hógolyó megindul elég nagy sebességgel. Lényegében ez is egy versenyjáték. Nekünk kell mindig elől lenni, és el kell vezetni a hegy alján levő fejhez. És nagyon könnyű megsebződni, valamint könnyen megelőz a hógolyó. Azt hittem, hogy ha túlzottan gyorsak vagyunk, akkor már nem követ, de ez nem így van. A teljes sebességünkkel kell menni. Többedjére, de sikerült.

De megmondom őszintén, meglep, hogy ennyire jól megy a játék, mert én meg voltam magam felől győződve arról, hogy nekem csorbult a játéktudásom az évek során. És pont, hogy most megy jobban néhány csillag megszerzése, amivel anno sokat szenvedtem. Így nem fog sok időt igénybe venni, hogy újra 120 csillagom legyen.

Nincsenek megjegyzések: