2024. június 9., vasárnap

Top 25 Paradox Live

Rég csináltam toplistát, és ahogy hozom át a régi blogpostokat, látom azt, hogy ez tökre jó dolog volt. De miért kell, hogy a létige múlt időben álljon? Jelen esetben csak egy döntés kérdése, hogy jelen időre konvertáljam. És ez így is lesz! Gondolkodtam is azon, hogy miből csinálhatnék toplistát, de nem volt nehéz a Paradox Live-nál lehorgonyozni. Az anime telitalálat volt számomra a 2023. őszi szezonban, és hogy a dalokat is akkora lendülettel hallgatom, mint amikor debütált az anime. Ezt azért illik megünnepelni.

Összeszámoltam, 80+ Paradox Live dal van, ezekből mutatnám meg a 25 számomra legjobbat. Ugyanazon az elven válogattam ki a kedvenc dalokat, mint régen, vagyis átnéztem az albumokat, listába szedtem a kiemelt dalokat. Végül egy 29-es lista jött ki, tehát értelemszerűen 4 dal ki lett rostálva a listáról. Érdemelnek ezek is egy pár szót, bemutatnám a kiesett dalokat röviden.

cozmez: Runnin'

Az első album egyik bónusz dala a cozmez-től, elég jól kihozza a duóra jellemző hangulatvilágot. A zene és a dallamvilág rendkívül egyedi, de azért esett ki a listából, mert a szöveg szinte teljes mértékig értelmezhetetlen. Mondhatjuk freestyle rap-nek, mert olyan, mintha a testvéreket spontán hívták volna fel a színpadra, és rappeljenek valamit, ami eszükbe jut. Hát akkor legyen a "csúcsra jutunk", a "szabályokat mi alakítjuk", és a "miénk a színpad" egy sajátságos elegye, de nem a szövege miatt szeretjük ezt a dalt.

The Cat's Whiskers: Life is Beautiful

Ezt némileg sajnálom, hogy lekerült a listáról, hiszen jól lehet ezzel a dallal illusztrálni, hogy milyen az, amikor egy jól kiöltözött csapat arról rappel, hogy milyen csodálatos az élet. Bár eléggé karót nyelt stípusú a rap, a zene hihetetlenül vidám és felszabadult. Végsősoron azért került ki a listából, mert a kettőt mégis csak nehéz összeegyeztetni.

The Cat's Whiskers: Shooting Arrows

Még egy TCW dal, ami ráadásul nagyon vicces. Maradt az elegáns, karót nyelt stílus, de itt a zene nagyon ütemes és gyors. Ráadásul erősen jazzes hangszerelésű, és ez az egész egy olyan egyveleget képez, hogy még a többi The Cat's Whiskers dal közül is kiemelkedik. Mivel ez az egyik leginkább élő hangszerelésű dal, kár érte, de vannak mások, amiket jobban szeretek.

Akanyatsura feat. Koda Kumi: EMPEROR -WE ON FIRE!!-

Az Akanyatsura tényleg nagyon ért ahhoz, hogyan csináljon hangulatot a színpadon. Ebben ráadásul a legismertebb japán R'n'B énekesnő, Koda Kumi is közreműködik, hovatovább emeli a dal színvonalát. Nemcsak hogy jó hangja van, de a hangjával remekül átadja a szöveg mondanivalóját és a dal hangulatát. Ritkán hallgatok ilyen dalt, de akkor nagyon át tudom érezni, hogy miről is szól valójában. Ez az a dal, amelyik épp, hogy kiesett a listáról.

A 25. helyezettet pedig még vasárnap közzéteszem.

Nincsenek megjegyzések: