2024. március 28., csütörtök

Az első gondolatok az új Paradox Live dalokról

Néhányszor meghallgattam a Paradox Live 3rd album "ANTHEM"-et, és összefoglalnám a gondolataimat a rajta szereplő új dalokról.

Alapvetően azt lehet mondani, hogy most mindegyik csapat engedett a minőségből. Aki követi az aktualitásokat, az tudhatja, hogy már a második évad rapháborúja, a Road to Legend is véget ért, megvan a győztes. Az új dalok pedig lényegében már csak bónuszok az albumra. Nagyjából olyanok is, mintha egy gálaműsorra készültek volna. Most senki nem erőltette meg magát, most senki nem akart nagyot alkotni. Nagyjából erről árulkodik az albumborító is. Most buli van, most lazítanak. Ennek következtében a dalok is most inkább egyszerűbbek, felejtősebbek lettek.

Sőt, a poén az, hogy a legjobb dalokat pont az a két csapat szolgáltatta, akiket a legkevésbé szeretek az egész projektben: VISTY és 1Nm8. Mert ők az idol banda, akik egyébként sem helyezik magasra a lécet, így nekik nem kellett ereszkedni. Tehát ők ebben az alacsonyabb minőségű dalokban mozognak otthonosan, és érdekes mód, pont ők azok, akik egész jó dalokat dobtak össze. De van azért annyira jó a többi dal is, hogy idővel a Paradox Live projekt része lesz majd nálam.

Az biztos, hogy sokat fogom hallgatni az albumot, hiszen ez az összes második évados dalt tartalmazza. Három lemezből áll összesen az album, az első két korong összesen 38 dalt tartalmaz. És nagyon jó az összes második évadot egymást után hallgatni. Nagyon várom, hogy elkészüljön az anime a második évadból is, biztos, hogy nagyon jó lesz. Egyelőre még nincs infó róla. Az album az egyik legtöbbet hallgatott lesz ez nálam idén, ebben biztos vagyok.

A harmadik lemezen pedig vadodatúj voice drama hangjátékok hallgathatók. Ezekbe még épp csak belehallgattam. Érdekes volt hallani, hogy az AMPRULE kezdte, és meglehetősen rossz hangulatban voltak. Mondjuk nem csoda: Ha élhetek ilyen kifejezezéssel, tökutolsók lettek a párbajban. Ahogy néztem a Fandom oldalt, nagyon sok ponttal maradtak el még a 7. helyezettől is. Amit egyrészt értek, mert mégis csak a BAE ellenében alakultak meg (a BAE-vel szembeni rap párbajban csúnyán alulmaradtak), másrészt sajnálom, mert nagyon bírom a stílusukat. Pont azt szeretem bennük, hogy nem kell komolyan venni, amit mondanak, mégis nagyon átjön ez az arisztrokratikus rap feeling. Bár az egyszerűsített hangszerelés némileg ront az összképen, azért egy ALI PROJECT színvonalú zenére rappelni hatalmas dobás lenne. Az biztos, hogy az AMPRULE seiyuu-i (Inoue Marina és Okiayu Ryotaro) remek munkát végeztek.

Örülök, hogy végre megjelent az összes Paradox Live 2. évadának dala egy albumon. Igazán méltó kiadványt vehetünk a kezünkbe, érdemes hallgatni a dalokat.

Nincsenek megjegyzések: