2022. május 6., péntek

Újra van Super Smash Bros. Wii U-ra

Végre jó a Super Smash Bros. for Wii U lemezem, így ismét tudok játszani! Igazából régóta baj van vele, ugyanis a Wii U ugyan beolvasta a lemezt, de a címképernyő után mindig lefagyott a játék. Hogy mennyire nem vagyok komoly Smash Bros.-os, jelzi, hogy 3 évig hagytam annyiban... Ha nem jön be a játék, hát nem. Annyi volt, hogy a Wii U gond nélkül beolvasta a lemezt, ha rámegyek az ikonra, bejön címképernyő, de utána nem sötétül el a kép, ahogy annak normál esetben lennie kellene, hogy betöltsön a játék. Hanem áll a címképernyő és lefagyott a Wii U. Ebből csak úgy lehet kilépni, ha az egész konzolt kikapcsolom, majd vissza. Fogalmam sem volt, hogy mi van, nem is foglalkoztam vele.

De mivel az utóbbi időkben megint komolyabban kezdtem el játszani, megint elkezdett komolyan foglalkoztatni, hogy mi lehet a baj? Interneten alig találni rá megoldást. Az egyik általános tézis, hogy az update fájlt kell törölni mert azzal van baj, majd újra feltenni a játék által. Még ez is sikerült, tehát arra jó volt a lemez, hogy újra felkerüljön az update fájlt a törlés után, és felinstallálni, de utána ugyanúgy lefagyott, mint eddig. Úgyhogy ez sem segített.

Aztán megbeszéltem bagszival, hogy átmegyek hozzá, és kipróbáljuk az ő Wii U-ján is a Smash Bros.-t. Nála is ugyanúgy lefagyott az én példányom, míg az övé gond nélkül elindult. Úgyhogy arra jutottunk, hogy políroztatni kell a lemezt. Ennek kezdtem el utánajárni. Először Békéscsabán érdeklődtem számítástechnikai boltokban. Meglepett, hogy voltak, akik úgy viszonyultak a kérdésemhez, mintha egy magnetofont javíttatnék meg. Hogy senki nem akar már lemezt políroztatni, hiszen ma már szinte senki nem használ lemezt. Ez azért elég erős, az egy dolog, hogy ma már streamelünk, meg okos TV, gépről nézünk, hallgatunk cuccokat, de sokan használnak még hagyományos kép- és hanghordozókat. Mindegy, ha nem, hát nem. Érdeklődtem Pesten, Azt tudtam, hogy a Platinum Shop vállal polírozást, de gondoltam, hogy a Nintendo iránti hűségemből kifolyólag rákérdezek a Game Park-nál, mégiscsak ők a hivatalos Nintendo szerviz. De sajnos ők sem vállalnak polírozást. Maradt a Platinum Shop. Itt CD-t és DVD-t 790 forintért políroznak, Blu-Ray-t 1190 forintért. Szerencsére a Wii U lemezt a DVD-k közé sorolják, ezért olcsóbban polírozták, és jelentem, működik a játék.

És tényleg meglepő, hogy annak ellenére, hogy nem is vagyok jó Smash Bros.-os, annyira nem is érzem magaménak a sorozatot, úgy örültem a játéknak, mintha az egyik nagy kedvencemmel játszhatok ismét évek után. És annyira jó németül játszani vele. Ennek is annyira örülök, mintha egy nagy álmom vált volna valóra. Nagyon szeretek németül játszani.

Mindenesetre újra kell kezdeni a játékot, mert minden mentés az "sm4e86" profilomban van. Megvan az, meg bármikor válthatok, de most úgy vagyok vele, hogy a holland profilomon, az "Attila_NL" alatt megcsinálok mindent. Most így néz ki a választható karakterek listája.

Lesz dolgom bőven, de örömmel veszem. A beadandók, vizsgák, Hollandiába való készülődés mellett szakítok időt a Smash Bros.-ra.

Nincsenek megjegyzések: