2010. június 5., szombat

HoldfényCon

Már csak egy hét a nemes rendezvényig. Hasonló lesz az Animeconhoz, csak annyi a különbség, hogy ez nemcsak animés témájú lesz. Találkozhatunk fantasyvel, harci kártyákkal, meg talán a konzolok is jobban előtérbe kerülnek. Tehát nemcsak Japán vonatkozású lesz ez a rendezvény. Így a karaokén nemcsak anime dalok lesznek. Igazából most tényleg csak a karaoke miatt megyek el, most nézem a programokat, a többihez hozzá sem tudok szólni, a cosplay meg nem érdekel. Ja, hogy van a rendezvénynek weblapja? Az mondjuk aggaszt, hogy a karaoke sehol nincs a programok között. Bár elképzelhető, hogy azért nincs, mert annak külön terme lesz, és ott lesz egész nap? Még az lehet. De biztos, hogy nagyon jó lesz, már várom. Most is egy nappal előbb megyek bagszihoz, viszek hozzá most is cuccokat, az alábbiakat:

  • Nintendo Wii konzol
  • Nintendo Wii játékok és tartozékok
  • Nintendo DS játékok

Meg lehet, hogy otthagyom a Nintendo DSi XL-t is, bár arra azért szükségem lesz, inkább csak a dobozát szükséges otthagyni. Kézikonzolhoz képest meglehetősen nagy. Meg intézem az iskolát is, mivel nem tudtam záróvizsgázni, mert nincs meg egy tárgy, az EU ismeretek, ezért nekem fél- vagy egy évvel elhalasztódik a vizsgám. És ezt már a BGF-en fogom megcsinálni.

Beszéltem az egyik osztálytársammal MSN-en, mesélte, hogy nagyon nehéz volt a vizsga, és sokan úgy jöttek ki, hogy na, jönnek októberben is. Ez már nem egyszerűen érettségi, ahol 20% kell a ketteshez, itt ahhoz már 60% kell! És azt mondta, hogy az elmélet az könnyebb volt (mondjuk ő az elmélet mestere), de a számítással sokan megszenvedtek. Mondjuk ez azért aggaszt, mert a vizsgafeladatsort központilag állítják össze, tehát mindegy hol csinálom meg, ugyanazt kapom. Bár lehet, hogy ez is szerencse kérdése, és lehet, hogy a következő vizsga számítási feladata könnyű lesz? Előfordulhat. Akkor meg viszont szerencsés vagyok, hogy most nem voltam.

Új Megumi Hayashibara album! CHOICE címet kapta, és 2010. július 21-én fog megjelenni. Az összes eddig albumon ki nem adott kislemez felkerül rá, tehát nagy Slayers visszatérő dalok fogják ékesíteni az albumot. Sőt, ami a legjobb, hogy helyet kap a JUST BEGUN című dal, mely a Slayers Evolution-R anime utolsó részét lezáró dala volt. Szerepelni fog még a www.co.jp dal ballada verziója is, így összesen 13 dal lesz az új albumon. A Limited Edition DVD-n pedig megnézhetjük a Tokyo Boogie Night 900. adásának koncertjét tekinthetjük meg, mely 2009. október 4-én volt.

Valamint ezen a napon jelenik meg az új Megumi Hayashibara kislemez, mely a Shuuketsu no Sadame címet kapta. Ismét egy Neon Genesis Evangelion dal, így a hangulata is annak megfelelő lesz. De ez már szinte olyan, mintha az ALI PROJECT írta volna, nagyon hasonlít a stílusukra. Nagyon jó dal egyébként, örülök, hogy Megumi több stílusban megállja a helyét, ennek köszönhető, hogy 20 év után most is keresett énekesnő. És ezen a napon fog megjelenni Minori Chihara: Freedom Dreamer kislemeze, és mivel mind a ketten éllovasai az Oricon chartnak, így nagy harc várható. Csak nehogy valamelyik Johnny's Entertainment fiúcsapat is ezen a napon jelentessen meg egy kislemezt, mert akkor ugrott az első hely. Márpedig mind a ketten esélyesek rá.

Nincsenek megjegyzések: