2010. június 15., kedd

AnimeCon vs. MondoCon

Mind a kettő gőzerővel készül. Csak az a baj, hogy ebből verseny lett, és megy az egymásra licitálás a látogatókért, hogy ki ígér többet. Van olyan, aki mindkettőre elmenne? Nos, nem hinném, hogy a felső tízezren kívül bárki is nagyon megengedhetné magának, hogy mind a kettőn részt vegyen, pláne, ha be is akar vásárolni. Ugyanis a két időpont meglehetősen közel van egymáshoz:

2010. őszi AnimeCon: 2010. szeptember 18-19 (Petőfi Csarnok)
2010. őszi MondoCon: 2010. október 2-3 (Hungexpo)

Tessék, lehet választani! Bár így, hogy hónapokkal előtte szóltak, legalább spórolásra van lehetőség, így nem is annyira lehetetlen mindkettőn részt venni. És hogy mivel kecsegtet mindkét rendezvény? A Mondósok azt ígérik, hogy aki augusztus 1-jéig elővételben megveszi a 2 napos jegyet, az akciósan, 3.000 forintért teheti ezt meg, és megmarad a 2.000 forintos levásárolhatóság. Bár, ha a 2.000 forint továbbra is csak a régi mangafanos mangákra szól, akkor szerintem nem nagy dolog. Bár annak, aki nemrég lett anime fan, annak ez nagyon príma megoldás. Én is jól jártam tavasszal, hogy a Nana 3 is volt az akciósak között, ami nekem még nem volt meg. A MAT-osok meg azt ígérik, hogy aki a Pécsi nyári AnimeConra ÉS az őszi AnimeConra előre megveszi a jegyet (két naposat), annak csak 5.200 forint lesz. Ez tartalmaz egy 800 forintos elővásárlási kedvezményt (fogalmam sincs, mi ez), valamint egy 1.000 forintos levásárlási lehetőséget, amelyet bármely pultnál be lehet váltani. Ez azért nagyon merész. Egyáltalán 100%-ig biztos, hogy bárhol le lehet vásárolni? Legyen úgy, mert ez egy nagyon jó dolog lenne. Bár az még nincs tisztázva, hogy miként fogom tudni igazolni, hogy mindkét MAT-os Conra van jegyem. És azt sem tudni még meddig lehet az 5.200 forintot kifizetni. Nem kisbetűs infók ezek.

Tehát, ha összeszámoljuk, akkor 8.200 forint kell annak összegyűjtenie, aki mindkét (vagyis mindhárom) rendezvényen részt akar venni. Én, ha tehetem ott leszek mindegyiken, már csak azért is, hogy lássam, hogy mi lesz ennek az eredménye. Nem fogok negatívan hozzáállni a dolgokhoz, de van egy olyan aggodalmam, hogy nagy csalódás lesz az egész.

De majd az idő megold mindent. Itt van a két rendezvény weblapja: AnimeCon, MondoCon.

UPDATE! Most nézem, hogy teljesen megújult az AnimeCon fórum! O_O Már nagyon ráfért, tök jó lett. ^^

Nincsenek megjegyzések: