2008. december 24., szerda

Boldog karácsonyt!

Szeretem december 24-ét. Kicsit még bennem van az gyermeklélek, mint régen, hogy izgatott vagyok a karácsony miatt. Bár mostanság inkább a családi együttlét miatt várom a karácsonyt. Ez a második karácsonyom, amit apám nélkül töltök, miután 2007-ben eltávozott. Mármint elhunyt. Sokszor eszembe jut ő is, azért hiányzik. Elvileg kettesben lennék anyámmal együtt, de 26-án 10 napra hazajön a nővérem, aztán 31-én a bátyámék is jönnek, így elég népes lesz a család szilveszterkor. Örülök neki. Sokakkal ellentétben, én szeretem, amikor együtt van a nagy család.

Fájó szívvel hallom még a barátaim körében, hogy a karácsony számukra a pénzről szól. Ahogy ismerem az élettörténetüket, valahol érthető is ez a gondolkodás, de én mindig azt mondom, hogy amíg lehet, ilyenkor gondoljunk a szeretteinkre. Bár mondjuk ez a szülő-gyermek kapcsolat is nagyon érdekes. Tudom, nem a minőséget képviseli az RTL Klub reggeli műsora, de mégis szeretem nézni, mert legalább vidáman ébredek. ^^ Ott volt egyszer vendég Müller Péter. Könyveit nem olvastam, de ilyen címekből, hogy "Szeretetkönyv" meg hasonlók, sejtettem, hogy egy pozitív emberről van szó. Ő mondta azt egy pár napja, hogy túl kell lépni azon, hogy a családtagok között biológiai kapcsolat van. Akkor válik igazi szeretetté, ha barátságot érez a gyerek a szülő iránt, meg fordítva, akármennyire is a biológiai kapcsolat sorskapcsolat. Nem így mondta, de a lényege ez. És akkor elgondolkodtam azon, hogy mennyire igaza van. Csak valódi szeretettel jó a családi együttlét, amit őszintén érez a szerettei iránt az ember. Mondjuk az, aki azt mondja, hogy csak az ajándék, meg a pénz fontos, az valószínűleg nem érezte meg, hogy milyen az igazi családi szeretet, amikor nem közelességből szeretünk, azt akihez hozzárendelt minket a sors, hanem őszintén, szívből. Mert ők tudják, hogy a karácsony a szeretet, a család ünnepe. Amikor nem számít más, csak az, hogy a család együtt van, és boldogok egymás mellett. Ez adja meg a karácsony igazi hangulatát.

Én őszintén remélem, hogy mindenki boldog a családjával, ennek szellemében kívánok mindenkinek Békés, Boldog karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések: