2008. május 31., szombat

Super Smash Bros. Brawl – Link

Mivel hamarosan megjelenik Európában is a Nintendósok egyik legjobban várt játéka a Super Smash Bros. Brawl (2008. június 27.), ezért gondoltam, hogy írok a Zelda játékok szereplőiről egy rövid bemutatót, hogy kinek milyen támadása van. Sorra kerül, Zelda, Sheik, Toon Link, Ganondorf de kezdjük a sort Linkkel!

Mint látható, a Twilight Princesses formáját alkalmazzák.

A Super Smash Bros. Brawlról annyit kell tudni, hogy az általános támadása a Wiimote-on a 2-es gombbal történik, a GC és a Classic Controlleren az A-gombbal, míg a speciális támadások a a Wiimote-on az 1-es gombbal, a GC és a Classic Controllerem meg a B-gombbal lehet kivitelezni.

Lássuk a speciális támadásokat:

Általános speciális támadás: Nyílvessző
Oldalsó speciális támadás: Szélbumeráng
Felső speciális támadás: Pörgő támadás
Alsó speciális támadás: Bomba
Végső támadás: Triforce törés

Mivel Link alakja a Twilight Princessből van, ezért a támadásai is onnan valók. Ha csak simán az 1-es, vagy a B-gombot nyomjuk meg, akkor Link előveszi az íját és nyilat lő ki belőle.

Oldalsó speciális támadás: Szélbumeráng

A Twilight Pincessben a Forest Temple-ben megszerezhető szélbumerángot használhatjuk, ha alkalmazzuk a Wiimote-on az "előre + 1-es gomb" vagy a Classic Controlleren és a GC controlleren az "előre + B-gomb" kombinációt. Ez azt csinálja, hogy ha eldobjuk, és elkap valakit, akkor "idehozza" hozzánk az áldozatot, és lehet támadni.

Alsó speciális támadás: Bomba

Ha megnyomjuk a Wiimote-on a "Le + 1-es gomb" vagy a Classic Controlleren és a GC controlleren a "Le + B-gombot" akkor Link elővesz egy bombát, és áldozata felé dobja.

Felső speciális támadás: Pörgőtámadás (Spin Attack)

Amikor megnyomjuk a Wiimote-on a "Fel + 1-es gombot" vagy a Classic Controlleren vagy a GC Controlleren a "Fel + B-gombot" akkor Link felugrik és kardjával elkezd forogni a saját tengelye körül. Ugyanakkor harmadik ugrásként is lehet használni a támadást.

Visszakapaszkodás (Tether Recovery)

Az egyik újítás a Super Smash Bros. Melee-hez képest, hogy ha harc során esetleg leesnénk, akkor nekünk kell valahogy visszajutni a pályára. Ellenben a Brawlban, ha leesünk, akkor a gép automatikusan kötéllel megkapaszkodtat minket, de felmászni már nekünk kell a 2-es vagy az A-gombbal. Link ilyenkor a Clawshotot veszi elő.

VÉGSŐ TÁMADÁS: TRIFORCE TÖRÉS

A végső támadásnak (Final Smash) az a lényege, hogy egy hatalmas sebzést mérjünk egy ellenfélre. Ezt akkor tudjuk kivitelezni, amikor a pályára jön egy Smash Ball, és azt széttörjük. Aki az utolsó ütést mérte a Smash Ballra, azt körülöleli egy erős fény, és ekkor meg kell nyomni egyszerre az 1-es és a 2-es gombot (vagy A és B-gombot).

Link a Triforce-ot használja, hogy lebántsa az ellenfeleit. A következő módon:

Először, amikor megnyomjuk a gombkombinációt,
akkor Link egy fényt alakít ki maga köré
A fényből elkészül a Triforce, amit az ellenség felé irányít.
Link odafut a Triforce-hoz. Áldozata már csapdába került.
És ekkor villámgyors sebességgel addig üti a triforce-t, amíg szét nem töri.
És ezzel egyhuzamban általában hazavágja az áldozatot.

Nincsenek megjegyzések: