2008. május 26., hétfő

Four Swords értékelés

Ne búsuljon az, akinek esetleg nem SNES-re, hanem GBA-n van meg a Link to the Past, hisz ők egy kazettával két játékot vettek. Bizony a másik játék a Four Swords.

Egy kicsit furcsa lesz erről a játékról írni, mert jóformán emlékezetből fogom írni, mert elég régen játszottam vele, és a belsősök tudják, hogy nincs is nagyon lehetőség játszani vele, ugyanis ehhez a játékhoz legalább 2 ember kell. De ha 4-en vagyunk, akkor a legjobb, mert akkor a legnagyobb a móka. Bizony, móka. Mert ez nem olyan komoly Zelda, mint a többi, hanem könnyedebb, játékosabb. És nagyon gyorsan végig lehet vinni! Márciusban játszottuk Szabolcscsal, és 2 és fél óra alatt végigvittük a játékot! Az kétségtelen, hogy tele van ötletességgel. Sok kis Dungeonból áll, ha jól emlékszem 9 darab van belőlük, és olyan 10-15 perc alatt meg lehet csinálni egyet-egyet. És nem is baj, hogy ilyen rövid, mert hihetetlen szórakoztató. A szórakoztatósága abban rejlik, hogy nagyon sok közösségi logikai feladat van a játékban, mely azt takarja magában, hogy szinte mindig szükség lesz a másik félre. Például van olyan, hogy át kell dobni az egyiknek a másikat a szakadékon, míg a másik mágnessel vonzza át. Meg sok ilyen hasonló ötletes dolog van. A Dungeonök a következőképp épülnek fel: Az elején megszerezzük az adott tárgyat, és azt kell használni, hogy végigvigyük. A főellenség meg nem Ganondorf, hanem Vaati, a szél uralkodója. Az Isteni formájával (és itt most nem pozitív dologra kell gondolni, hanem arra hogy Vaatinak van egy Isten-alakja) Hát mit ne mondjak? Nagyon könnyű! Inkább ez egy plusz játék, ahol a szórakoztatásra mentek rá.

Lássuk az értékelésemet táblázatban:

  GBA
Grafika 100%
Játszhatóság 98%
Szavatosság 74%
Kihívás 86%
Zene/Hang 99%
Hangulat 98%
Összhatás 92%

A játékot egyébként komolyan gondolták, hisz folytatása is van GC-n. Ami meglepett engem, hogy a grafika GBA szintű. Ennek nemigen értem az okát, de attól még lehet élvezetes a játék. Egyébként lett volna egy harmadik része a játéknak Nintendo DS-en Four Swords DS címen, de végül törölték a projectet. Konklúzióként azt tudom elmondani, hogy bár egyszerű játék, de mégis nagyon évezetes. Kezdő Zeldásoknak ideális.

Nincsenek megjegyzések: