2021. március 31., szerda

Az Erasmus eredménye

Végül ma közölték velem az eredményt és több, mint bíztató a helyzet. Csak a tavaszi félévre támogatják, hogy kimehessek tanulni, de szakmai gyakorlatra már most nyáron mehetek Hollandiába. Ez több, mint ideális körülmény! Egyedül annyi van, hogy nekem kell gyakorlati helyet választani. De ez teljesen normális, valahány szakmai gyakorlaton voltam, mindenhol nekem kellett a helyet kiválasztani. Vannak is linkek a pályázati felhívás oldalán, ahol lehet gyakorlati helyet keresni, illetve megteszem azt is, hogy körbekérdezek ismerősöket, barátokat, akik Hollandiában élnek, hogy ők mit tudnak. Annyi kedvezményt kaptam, hogy az április 9-i határidő helyett április 20-ig van időm kiválasztani a megfelelő munkahelyet.

És hogy hova mennék? Kis túlzással élve bárhova, ahol a képességemnek megfelelően tudok dolgozni. Illetve nagyon fontos, hogy ahogy csak tudom, fejlesszem a holland nyelvtudásomat. Országon belül is bárhova mennék, ahol van jó munka. Bárhova szívesen mennék dolgozni, ahol van jó munka. Egyből Hollandiában tehetem próbára magam, ez több, mint ígéretes! Főleg, hogy sok gyakorlati helyen kis fizetést is adnak, tehát nemcsak az Erasmus ösztöndíj lesz rendelkezésemre anyagilag.

Hihetetlenül lelkes vagyok, ez önmagában óriási lehetőség! Hiszen így még könnyebben találhatok Hollandiában jó munkát magamnak, hiszen az önmagában lendít a helyzetemen, hogy Hollandiában voltam szakmai gyakorlaton. De persze nagyban kacérkodok a gondolattal, hogy ha nagyon jó helyet találok, akkor oda bedolgozzam magam, és Hollandiából folytassam ősztől az egyetemet. Mert diplomát mindenképp akarok és nagyon szeretek a Károli Néderlandisztika szakán tanulni, úgyhogy ezt mindenképp be akarom fejezni. De közben már ott lebeg előttem, hogy saját életet kezdeni. Itt a nagy lehetőség!

Nincsenek megjegyzések: