2021. március 29., hétfő

Újra van Wii

A mai nappal ismét van Wii-m. Vaterán találtam meg, 11.000 forint volt és mivel senki nem licitált túl, ezért az enyém lett. Fizetés után ma megérkezett.

Az előzőt még tavaly adtam el, mert bíztam abban, hogy tudok venni Nintendo Switchet, de aztán teljesen másképp alakultak a dolgok, így le kellett mondjak róla. De ha minden jól megy, hamarosan Nintendo Switch is lesz. De Wii-re is szükségem van, hogy a DVD-felvevővel Wii játékokat is felvehessek. Márpedig Wii-n is van mivel játszani, és ezzel kibővültek a lehetőségek, hogy milyek játékokat vehetek fel.

A konzolnak mindene megvan és rendben működik. Ami szerencse, hogy a Wii dobozát és a papírjait nem adtam el, így azokról nem kell külön gondoskodni.

És sikerült rajta beállítani mindent, még az internetre is sikerült rácsatlakozni. Igaz, annak már végképp nem veszem hasznát, hiszen se a WiiConnect24 se a Nintendo Wi-Fi connection nem működik már rajta, hiszen lekapcsolták a Wii szervereit. De úgy voltam vele, hogy a teljesség kedvéért miért is ne, ha már be lehet állítani. A konzol német nyelvű lesz.

Sajnos nincs játék, ami támogassa a holland nyelvet, ezért marad német a konzol. Mert a konzol nyelvét ugyan be lehet állítani hollandra, de vajmi kevés játék támogatja a nyelvet, és amikben nincs holland nyelv, azok angolul jelennek meg. Úgy meg nem akarok játszani, az túlzottan mainstream nyelv. A németet jobban szeretem, úgyhogy maradok a németnél.

A DVD-felvevővel csak úgy tudok játékot felvenni, ha 50Hz-re van állítva a Wii. Elsőként a Mario Kart Wii-vel tettem próbát. Az igazat megvallva, meglepődtem azon, hogy picit szaggat a játék, nem úgy emlékszem, hogy annak idején, amikor régi TV-n játszottam, szaggatott volna a játék. Aztán eszembe jutott, hogy valószínűleg azért nem, mert mindig is 60Hz-en volt a Wii. Mindenesetre első alkalommal a Mario Kart Wii-n mentem végig 50cc-n a Nitro bajnokságokon. Nem tudom, mennyire látszik, hogy picit szaggat a játék, kíváncsi leszek a véleményekre.

Mindenesetre maga a játék nagyon jó volt, már-már nosztalgikus. A képminőségen majd jó eséllyel egy AverMedia fog javítani. Az fog majd jelentősen lendíteni a helyzeten, mert ha jók az információim, akár streamelni is lehet majd. Így az lesz majd, hogy Twitch-re fogom élőben streamelni a játékaimat, és azt majd átmentem a YouTube profilomra. Az már a távolabbi jövő zenéje, az már csak Hollandiában lesz. Addig marad a DVD-felvevő.

Egyébként tervezek majd rátenni Virtual Console és WiiWare játékokat úgymond, "alternatív" módszerrel. Mivel már tényleg nem működik a Wii Shop Channel, így ha akarnám, se tudnám újra megvenni a játékokat, ezért erre már nem probléma rávarázsolni a játékokat. És akkor teljes lesz ez a Wii is. Egyébként meglepett, amikor utánanéztem, hogy már a Wii is 32 GB-ig támogatja az SD kártyákat a legújabb frissítéssel. Arra aztán bőven mehet játék. Majd ezt fogom megvenni, és ha tényleg tudja kezelni a Wii, akkor erre rámehet az összes játék, amit egyébként is megvettem volna. Addig maradnak a Wii játékok, bőven van mivel játszani.

Nincsenek megjegyzések: