2014. március 11., kedd

Família Kft. pack V.

Tegnap láttam, hogy előrébb tartok a digitalizálásban, mint hittem, és egy jónéhány rész a gépemen van, mióta nem raktam ki új részeket. Kicsit belassultam, mert más dolgok is vannak itt errefelé, de itt van 8 újabb rész. Mielőtt prezentálnám őket, mindenképp fontosnak tartom, hogy beszélek róluk néhány sort.

Az Eddig vagyok... musical utáni részek egyfajta vízválasztók a sorozat történetében. Emlékezetes számomra, azt hiszem a Kiskegyedben volt rovat, vagy valamelyik női magazinban "Válságban a Família" címmel 1998 nyarán. Elővetítette a sorozat jövőjét, már ekkor tudható volt, hogy a kereskedelmi csatornák miatt vannak problémák a Família Kft-vel, és ez kezd meglátszani az epizódokon is. Kriszta egyre kevesebbet szerepelt (ő volt az első, aki elhagyta a sorozatot), valamint Károly Sárbogárdon dolgozik. De jön új szereplő, Ricsi barátnője, Luca. Viszont azt jó látni, hogy ebből a nehéz helyzetből is igazán jó részeket hoztak ki, van néhány, ami nekem nagyon tetszik, például a 360, 361. rész nagy kedvenceim voltak innen, amiket most felteszek, de a következő csomagban a 363. lesz az, ami nagyon vicces. A későbbiekről a következő Famíliás posztban. Lássuk az epizódokat:

355. rész: Gondolj a varánuszra!
Adásba ment: 1998. augusztus 29.
Ricsi bemutatja az új barátnőjét, Lucát. Alig pár napja vannak együtt, és máris mint külön családként élnek. Ricsi dolgozik, hogy eltartja az új családját. Kriszta meg hazaköltözik Annácskával, mert nyugalommal akarja írni az új regényét. Károly pedig Sárbogárdra utazik a munkája miatt.
Megjegyzés: A 11. perc végére becsúszott egy pár másodperces Zorán koncert

356. rész: Sárbogárd, végállomás!
Adásba ment: 1998. szeptember 5.
Misi és Nagypapa egymásra panaszkodnak, hogy milyen nehéz együtt élni. Péter pedig nem érti, hogy mi van Krisztával, miért hagyta el őt. Károly meg nem érkezett haza a szokásos vonattal, többször elaludta az oda-vissza utat.

357. rész: Ah, Kolumbia!
Adásba ment: 1998. szeptember 12.
Szépné meglepetéssel várja a férjét haza Sárbogárdból: Felássa neki az egész kertet. Ám az örömöt hamar megszakítja, hogy Károly nem tud hazamenni, mert vadászatra ment. Szépné persze félreérti... Misi meg Kolumbiába akar menni, hogy ott bizonyíthassa, hogy meg tud állni a lábán.

358. rész: Idegenek az éjszakában
Adásba ment: 1998. szeptember 19.
Misi nagyon készül már Kolumbiába. Vili eltűnt, mindenki őt keresi. Eközben éjszakánként valaki rájár a hűtőre...
Megjegyzés: A 21. perc végéig tart csak, mert betelt a videokazetta.

359. rész: Regényes esetek
Adásba ment: 1998. szeptember 26.
Péter felvállalja, hogy minden nap 8 és 18 óra között vigyáz Annácskára. Persze koránt sem könnyű, hiszen éjszaka kidobófiúként dolgozik, hogy nappal Annácskával lehessen, így a vele eltöltött idő minősége megkérdőjelezhető. Péter édesanyja évek múltán meglátogatja Szépéket, mert nem tetszik neki, hogy Krisztáék még nem házasodtak össze. De honnan ismeri a Nagypapa a Péter édesanyját?

360. rész: Kefir, sport, újság, híradó
Adásba ment: 1998. október 3.
Hajnika és Rózsika néni meglátogatják Szépnét, Pici és Vili szétköltöztek a közös albérletből, és hozzá mentek panaszkodni. Eközben Pici és Vili is egymásra panaszkodnak Ádámnak. A problémát végül ő oldja meg.

361. rész: Az új lakótárs
Adásba ment: 1998. október 10.
Rózsika néni mindenáron arra akarja kérni Ádámot, hogy vegye rá Picit, hogy költözzön haza. Miközben sajnáltatja magát, Vili elköltözik az albérletből. Pici Alföldi urat kéri meg, hogy segítsen neki albérlőt keresni. A nagypapa megsértődött a Misire, mert nem tudták rendezni az együttlakással járó nézeteltéréseket. A Vili meg Szépékhez költözik az új lakótársával egy siklóval...

362. rész: Az igazi férfi
Adásba ment: 1998. október 17.
Jojó egy újságnak áll modellt, de a fotós igencsak félreérthetően magyarázza el Ádáméknak, hogy milyen fotót akar készíteni, így ellenérzést vált ki a jelenléte. Persze kiderül a valódi szándéka...

Nincsenek megjegyzések: