2014. március 23., vasárnap

Bowser belső énje

Nagyon régóta nálam van zsida egyik játéka, a Mario & Luigi: Bowser's Inside Story Nintendo DS-re. És eddig még nem vettem elő... Túlságosan nagy játéknak gondoltam, és úgy hittem, hogy úgysem tudnám végigjátszani. De mégis nagyon kíváncsi voltam rá, ezért kipróbáltam tegnap este (kb. másfél év után...). Tetszik nagyon. Eddig 58 perc van benne, szegény Bowser jól megszívta, amikor hitt Fawful-nak. Olyannyira megszívta, hogy Mario és Luigi a testébe kerültek. Most ott tartok, hogy Bowser még alszik, és ismerkedünk az alapokkal. Lehet, hogy mégiscsak menni fog a játék? A kezdet biztosan nem rossz, a többi majd kiderül. Fawful pedig jó nagy problémát okozott a gombák városában, a lakosság egy része óriásra nőtt, és úgy festenek, mint egy felfújt strandlabda. Ezt a rendellenességet Blorb-nak hívják. Fawful Blord gombákat adott el néhány gombának, ők fújódtak fel. Mondani sem kell, hogy mekkora káoszt és pusztulást okoznak a városnak. De ez a Fawful Bowsernek vákuum gombát adott, mellyel Bowser szívó (inhaláló) képessége a sokszorosára rúg, és minden, amit meglát, akaratlanul is magába akarja szívni, így kerül Mario és Luigi a testébe. Ott bent ők miniatürizáltak lettek. Így indul kalandunk, melynek első részében csak ismerkedünk a harcrendszerrel, a játékmenettel, valamint a lehetőségekkel. Nagyon jónak tűnik.

Újabb lépcsőfokára értem a Mariós weboldallal. Ma lettem kész az összes Mario játék alapinformációival. Ezt még néhány hónapja találtam ki, hogy egyrészt, lássam, hogy kinézni a gyakorlatban, valamint, ezzel akarom inspirálni magam munkára, hogy hamarabb készen legyen. De hogy mikor lesz meg az összes játék 100%-ra? Alsó hangon 5 év, de ingatom a fejem, ez igencsak optimista megállapítás. Mindenesetre az eddigiek alapján a rendszer jónak tűnik. Konzolokra vannak osztva a játékok, és az adott képre kattintva, lehet rámenni az adott játék információira. Így néznek ki:

NES
SNES
Nintendo 64
GameCube
Wii
Wii U
Game Boy
Game Boy Color
Game Boy Advance
Nintendo DS
Nintendo 3DS

A lista igazából még nem teljes, mert hiányoznak a letölthető Mario játékok, valamint tervezek egy listát az Európában semmilyen formában nem megjelent Mario játékokról, valamint a törölt Mario játéktervekről is ismertetőt írni.

Nincsenek megjegyzések: