2011. május 25., szerda

Magyar Nintendo szervert!

Kis változás történt a Wii Fitben, azáltal, hogy átállítottam a Wii országát UK-ről Görögországra. Mindez azért, mert eszembe jutott, hogy bagszi is mondta, amikor Wii Fitezett, akkor neki is Görögországra volt állítva a Wiije, mert így mutatja cm-ben a magasságot, és kg-ban a tömeget. Megnéztem az adataimat, és látom, hogy 168 cm-t ír ki, na ezt sürgősen állítsuk át a valódi, 171 cm-es értékre! Zuhant is egy adagot a BMI-m, most 24,52. Pedig 70 kg vagyok. Ezek szerint majdhogynem végig ideális testtömegindexem volt. Persze ennek örömére nem hagyom abba a fogyást, már csak az erőnlétem fenntartásának okán sem, másrészt azért, mert azért még fogyni kell, mégpedig azért, mert ha úgy alakul, hogy sokat eszek (például valami rendezvény okán), és ha akkor híznék pár kilót, azt könnyen le tudjam adni. Írom ezt most Snickers csoki nassolása közben. :D

De a lényeg, a lényeg, hogy akkor most, hogy a Nintendo úgy tudja, hogy görög vagyok, ahhoz, hogy csatlakozni tudjak nethez, ahhoz el kellett fogadnom az ország internet-használatának feltételeit. Soha nem hittem volna, hogy matek- és fizika órákon túl találkozok még görög betűkkel. :D Nagyon érdekes. Természetesen elfogadtam, ezen ne múljon semmi. Ugyanis, ha jól tudom Görögország az egyetlen olyan ország, ahol nálunk használatos mértékegységeket használnak, van szerverük, és angol nyelvű a Wii menürendszere. És a görög Nintendo oldal is egész jól néz ki.

Szemben a magyar oldallal. Tudom, amikor tavaly késő ősszel megnyílt a magyar Nintendo oldal, akkor milyen lelkes voltam, örültem, hogy egyáltalán van... Persze, azóta hiteles véleményeket hallgatva megváltozott a véleményem az állapotáról. A Stadlbauerrel való problémámat már kielemeztem; magas árak mondvacsinált okai (A Nintendo 3DS elvileg a garancia miatt kerül 10 ezer forinttal drágábba. Ne szédítsenek, más konzolboltokba, néhol már 60 ezer forint alatt lehet Nintendo 3DS-hez jutni, és ugyanúgy adnak garanciát. Személyes bizonyíték erre a Multiformatban vett Wii Playem, melynek controllere nem volt jó, és ingyen kicserélték), és itt merült fel bennem a másik probléma. Viccesen fogok festeni Mario Kart Wii online részlegében, hogy görög vagyok. Amikor novemberben volt az a bizonyos kiállítás régi számítógépekből és konzolokból, és egy páran Nintendósok lerohantuk Edvi Tímeát, én megmondtam őszintén, hogy a Mario Kart Wii-ben is olyan büszkén vállalnám magam magyarnak. Már nem emlékszem, hogy mi volt az indoka, hogy miért nincs magyar Nintendo szerver, de bagszi elmondása szerint egyáltalán nem lenne drága egy magyar szervert kiépíteni. És máris mennyivel többet ér a Nintendo név. Hiszen azért vannak Nintendo tulajok bőven nálunk is, akik boldogan állítanák át a Nintendo Wii-t Hungary-re. A listában benne van. Át is lehet állítani, csak nem tudsz netezni, meg online játszani.

Ma meg is néztem a News channelt, arra voltam kíváncsi, hogy akkor most már international news után UK news helyett Greece news lesz? Idáig azért nem fajulnak a dolgok. :D Marad az Egyesült Királyság privilégiuma az önálló hírcsoport. Viszont a Forecast channelben új helyet kellett megadnom, mire másra is esett volna a választásom, mint Athénra (Ó, Budapest...) Így mostmár Görögország 5 napos előrejelzéseit láthatom, Angliáét nem. Egye fene. Viszont amin meglepődtem az az, hogy az Everybody Votes Channel-ben nemcsakhogy meg kellett újítani a régiót, emellett a szavazás eredménye mostmár Görögországhoz fog tartozni, hanem az összes eddigi szavazatomat megformázta... Kezdhetem az előlről az egészet. Hát nagyon szép.

De szerintem most már megmaradok Görögországban. Ugyanis nagyon zavart Wii Fit-ben, hogy nem tömegben mutatja a súlyomat, hanem st-ben, és lb-ben. Megmondom őszintén, fogalmam sincs, hogy mi ezek magyar megfelelője, az lb-ről nekem mindig egy lábas jutott eszembe, és arra gondoltam, hogy 11 lábasnyi súlyom van. XD Na de félre a butáskodással, össze kéne írni, hogy mit hiányolunk a szerveren kívül a magyar Nintendo képviselettől, és petícióként benyújtani. A Support részt nagyon mondják. Ez lényegében az error code. Többen szeretnék azt, hogy az error code-ok jelentései legyenek magyarra lefordítva. Én mondtam is, hogy olyan boldogan megcsinálnám a blogomba, sőt átadnám a Stadlbauernek, de ezzel tényleg sokat lehetne fejlődni. És ez csak az első kis lépés. Tegyünk minél többet azért, hogy a magyar Nintendo közösség életerős legyen!

Nincsenek megjegyzések: